Organikus szupermarket

Return To Eden – Atlanta, GA

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

facebook

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegő fertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy atlantai független élelmiszerbolt (Return to Eden) nyitott hűtőszobájában történt. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák és a baktériumok koncentrációja csökkenthető az AiroCide PPT berendezés 48 órányi folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 89%-al, a baktériumok mennyisége 67%-al csökkenthető a hűtőben a berendezés 48 órás működtetésével.


A protokol

A tesztet 37 légköbméteres hűtőszobákban végezték. A helyiség plafonjának közepére szereltek egy ACS-25 berendezést. A teszt periódus alatt kétszer mintázták a levegőt 2005 Májusában. A berendezés nélküli tárolóból vett mintát hasonlították össze az AiroCide berendezés 2 napos működtetését követően vett mintával. A két mintát azonos napszakban a tároló azonos helyéről vették, mind a két esetben. A levegőmintákat egy hasított levegő mintavevővel törtent (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén. Minden mintát burgonya dextróz agar lemezen oltottak, az arizonai Phoenix-i Aerotech Laboratories-ben, és az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre.


Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 89%-os csökkenését a hűtőszobában a berendezés 48 órás működtetése után.

facebook

Az alábbi táblázat tartalmazza a levegőben található baktériumok mennyiségének 67%-os csökkenését a hűtőszobában a berendezés 48 órás működtetése után.

facebook