Paradicsom csomagoló üzem

Paradicsom csomagoló üzem
Riverview,FL

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

facebook

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy floridai paradicsom érle-lő/hűtő és csomagoló üzemben történt (Riverview, FL) abból a célból, hogy kimutassák a levegőben található penészgombák és baktériumok mennyiségének csökkenését. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 90,5%-al, a berendezés 72 órás működtetése után.


A protokol

Az érlelő/ hűtő terem (R2) ahol az AiroCide PPT elhelye-zésre került kb. 807 légköbméteres volt. A teszt periódus amely 4 napig tartott, alatt négyszer mintázták a levegőt 2005 Februárjában. A kontrol levegőmintát 2005. 07.02-n vették berendezés nélküli tárolóból. A mintavétel után a helyiségbe telepített berendezést bekapcsolták és 24; 48; valamint 72 óra után vettek mintákat a levegőből. Összehasonlításképpen a csomagoló és a főtároló helyiségekből is vettek levegő mintákat. A levegőmintákat egy hasított levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén. Minden mintát burgonya dextróz agar lemezen oltottak, az arizonai Phoenix-i Aerotech Laboratories-ben, és az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre.


Eredmények

A táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 90%-os csökkenését a hűtőszobában a berendezés 72 órás működtetése után. Ez teljesen szignifikáns eredmény különösen a főtárolóban mért értékekhez képest ahol a penész spórák száma minimálisan még emelkedett is…

facebook