Egy sikeres megoldás a borászatok légterének és falainak penészmentesen tartására

Tapasztalataink alapján az alábbiakban felsoroltak alapján ajánljuk az Airocide alkalmazását a borászatokban:

  • A hordós érlelő térben a penészesedés gátlására egy teljesen kemikália mentes megoldás. Mivel a rendszer állandóan fertőtleníti a pince légterének levegőjét, ezáltal gátolja a penészek légi úton történő terjedését, mindezt kemikáliák használata nélkül teszi.
  • Gátolja a hordó akonák környékén előforduló penészesedést. Csökkenthető a pince és a hordók tisztításával eltöltött munkaórák száma.
  • Megakadályozza a levegőben is jelenlévő és potenciális fertőzést jelentő mikroorganizmusok spóráinak terjedését.

  • Az érlelő terekben a magasabb páratartalom (akár 75% relatív nedvességtartalom) mellett is penészmentesen tartja a falakat, úgy hogy közben csökkenti a párolgási veszteséget is. Ezáltal a kellő páratartalom mellett – tehát kevesebb párolgási veszteséggel, ugyanakkor a penészesedés jelensége nélkül érlelhetünk bort a hordós érlelőben.
  • Segít tisztán és abszolút semlegesen tartani mind az érlelő mind az erjesztő terek levegőjét. Minden borász tudja, hogy a bor illata csak akkor valóban tiszta, ha az érlelő levegője is az.
  • Erjesztő terekben csökkenti a keresztfertőzéseket (erjesztések) és a nem kívánt vadélesztők spóráinak terjedését. A tiszta erjedésekhez hozzátartozik a szelektált tulajdonságokkal rendelkező élesztőflóra minél hatékonyabb és tisztább működése.
  • Bizonyítottan megakadályozza és jelentősen visszaveti a levegőben található illó szerves vegyületek köztük a TBA és TCA prekurzorainak terjedését.
  • A fotokatalitikus oxidáció segítségével megszabadulhatunk a levegőben található rendkívül illékony haloanizoloktól, amelyek könnyen szennyezhetik a bort annak rövid idejű levegőnek való kitételével. (Ilyenek lehetnek a zúzás-bogyózás; a nyitott erjesztőkádakban történő erjesztés, átfejtések, csömöszölés, és a hordós érlelés).