Húsüzemeknek

A húsok eltarthatóságát alapvetően meghatározza a teljes számolható élő baktérium szám (TVC). Az Airocide által alkalmazott 254nm hullámhosszúságú UV-C fényt kibocsájtó izzók és a speciális anatáz fázisú TiO2 felület által katalizált reakció során képződő erőteljes oxidáló hatású hidroxil szabadgyökök termelése tökéletes baktérium eltávolító hatással rendelkezik. A baktériumok hasadással szaporodnak rendkívüli gyorsasággal. (=optimális körülmények között 20 percenként megduplázódhat a számuk, ami azt jelenti, hogy egyetlen baktérium utódainak a száma, kevesebb, mint 7 óra alatt meghaladhatja az egymilliót! [FAO]) A hús tárolását és feldolgozását alacsony hőmérsékleten végzik pontosan a fenti folyamat lassítása érdekében. Azonban néhány olyan baktérium, ami a húskészítményeket is károsítja, relatíve alacsony hőmérsékleten is képes tovább élni és szaporodni.

facebook

Egyes mezofil baktériumok 10-45C° között, egyes kriofil baktériumok 0-28C° között, míg más pszichrotróp baktériumok 7-45C° között is képesek szaporodni. A fentiek alapján az Airocide által kínált lehetőség könnyen növelheti a húsfeldolgozó és csomagoló üzemek élelmiszerbiztonsági követelményeknek való megfelelését.