Hűtőházaknak

A zöldség- és gyümölcsáruk a betakarítás után, a további áruforgalom teljes szakaszában élettevékenységet végeznek, ezért tárolási, raktározási körülményeik jelentősen eltérnek az egyéb élelmiszerekétől. A tárolásnál, raktározásnál az érési folyamatokat lassító körülményeket kell biztosítani. Biológiai aktivitásuk alacsony hőmérsékleten minden esetben lelassul, ezért a minőség megőrzésének alapvető módszere a hűtés. Ezzel csökkenthető a légzés, a párolgás és tömegvesztés, a száradás, a romlási folyamatok bekövetkezése. Ha azonban az adott termény igényeinek megfelelő hőmérséklet mellett az ajánlott relatív páratartalmat is biztosítjuk, kedvezhetünk egyes penészfajok (Cladosporium, Penicillium species, Fusarium, Aspergillus Niger… stb) fennmaradásának és további szaporodásának is.

facebook

Az Airocide berendezés telepítésével a hűtőházak termény minőséget megőrző hatása tovább növelhető, hiszen a magas relatív páratartalmú levegőben a rendszer által alkalmazott fotokatalitikus oxidáció nagyon nagy hatásfokkal képes működni, és így kiegészíteni valamint növelni a hűtőház termény minőséget megőrző kapacitását a korábban felsorolt penészfajok szaporodásának gátlásával.