Hogy működik?

Mi történik a forradalmian új szűrő nélküli légtisztító berendezésünk belsejében?

Airocide ventilátora beszívja a levegőt és a benne található szerves kórokozókat, allergéneket, gombaspórákat, füstöt, kormot, háztartási vegyszereket (VOC). A beszívott levegő a készülék belsejében lelassul és szétszóródik a reakciókamrában található rengeteg kis üvegcsövecskében. A csövecskék felülete Titánium-Dioxid katalizátor anyaggal vannak bevonva. UV fény hatására ez a katalizátor anyag szétbontja a levegőben lévő vízpára vízmolekuláit rendkívül reagens szabad hidroxil gyökökre.

Ahogy a levegőben lévő szennyező anyagok kapcsolatba kerülnek a katalitikus felülettel, rögtön lebomlanak molekuláris szinten a szabad gyököknek köszönhetően. Szó szerint szét tépik molekulákra a szerves anyagot a szabadgyökök. Mindeggy mekkora a szennyeződések mérete.   A folyamat gyakorlatilag oxidáció a zárt reakciótérben. Biztonságos, hatékony és nem termel ózont vagy egyéb káros mellékterméket.

facebook

A technológiát a NASA  fejlesztette ki a 90-es években, és a mai napig használják Űreszközök légterének tisztítására. Az Airocide egy földre hozott űrtechnika, a legnehezebb és legveszélyesebb környezetben az űrben bizonyította, hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb levegő tisztítási technológia jelenleg.


Mi az amit az Airocide tud, és a hagyományos szűrők nem?

A szűrők nem szűrik ki az összes szerves szennyező anyagot és kórokozót a levegőből, mivel a legkisebb méretű szennyező anyagok csendben átjutnak a legfinomabb szűrőkön is. Erre a következtetésre jutottak a kutatók akik a levegő minőségével foglalkoznak. A szűrő nélküli légtisztítási technológia robbanásszerű változást hozott a levegő tisztítás hatékonyságában. Ez a technológia képes elpusztítani a levegőben megtalálható szerves szennyeződések és kórokozók 100%-át mérettől függetlenül.

facebook

Miért nem képesek a HEPA szűrők a kis méretű szennyeződések megszűrésére?

Gondolj egy ajtóra . A nagy méretű részecskék nem férnek be rajta, míg a kisebb dolgokat, mint apró részecskék a fuvallat simán átsodorja az ajtó nyílásán. A szűrők ugyanígy működnek . Hatástalanok a kisebb részecskékkel szemben. A HEPA szűrő nem pusztítja el a szennyeződéseket, csak csapdába ejti őket a későbbi hatástalanítás érdekében. Az eredmény az, hogy a kisebb méretű szennyezések mint, a vírusok és az illékony szerves vegyületek gázai (VOC), sajnálatos módon simán átjutnak a szűrők segítségével működő légtisztító berendezéseken.


Biztonságos, hatékony és könnyen karbantartható .

Airocide légtisztító berendezés biztonságos és működése során nem termel ózont. Ellentétben a légtisztításhoz szűrőket használó készülékekkel, amelyek jellemzően sok energiát fogyasztanak, az Airocide légtisztító kevés áramot fogyaszt , és sokkal kevesebb helyet foglal, mint a hagyományos berendezések . A készülék egyetlen karbantartási igénye a reakció kamrák éves cseréje . A folyamat körülbelül harminc másodperc, és nem jár rendetlenséggel, kosszal. Ha valaha is cserélt már nyomtatóban festékpatront, akkor tekintse magát túlképzettnek az Airocide reakció kamrájának cseréjéhez. Tekintse meg videófilmünket a reakciókamrák cseréjéről.


Megszünteti a VOC gázokat, amit a HEPA szűrők nem!

Az Airocide, -mivel egy levegőtisztító berendezés- a levegőben található káros patogéneket nem csak csapdába kell, hogy ejtse, hanem fontos, hogy teljesen el is távolítsa őket a légtérből. Ennél is fontosabb, hogy a rendszer a szabad szemmel sem látható, illetve a HEPA szűrők által sem kiszűrhető szennyeződéseket is eltávolítsa a légtérből. Ezen anyagok egy jelentős része az úgynevezett illékony szerves vegyületek gázai (VOCs). Az EPA (Environmental Protection Agency,US) felmérése szerint 188 ilyen potenciálisan veszélyes levegőszennyező összetevő lehet jelen a levegőben, amelyek a megszokottnál már kissé magasabb koncentrációban is egészségügyi veszélyt jelenthetnek (allergia, asztma) a kisgyermekek, az idősek és az állapotos nők számára. Gondolkodj kicsiben, valóban kis koncentrációban.

facebook