NASA és az Airocide

Az Airocide a NASA tudósainak elképzelése alapján született!

Az Airocide története az űrben kezdődött. Emberes Mars küldetést terveztek a NASA-nál és felmerült a kérdés hogyan tudják megoldani az űrhajósok táplálását egy ilyen hosszú több éves úton utánpótlás nélkül. A válasz élő kertek az űrben. De volt egy probléma a növényekkel. Szinte az összes növény, főleg a zöldségek és gyümölcsök bocsájtanak ki etilén gázt. Az etilén egy tipikus illékony szerves vegyület (VOC), egy természetben előforduló növényi hormon amely a növényi részek érésének természetes velejárója. A Földön az etilén gáz természetesen eloszlik, de egy zárt űrhajó vagy űrálomás légterében az etilén gáz koncentrációja jelentősen megnő. Röviden tehát a NASA szembekerült az illó szerves vegyületek (VOC) problémájával.

facebook

Megoldás

A megoldást bonyolítja, hogy a VOC gázok molekulái túl kicsik ahhoz, hogy bármely finom szűrővel is kiszűrhessük őket. Olyan aprók, hogy még a legfinomabb kórházi Hepa szűrőkön is könnyedén áthatolnak. A NASA-nak tehát nem csak egy olyan megoldásra volt szüksége, amely tökéletesen megtisztítja a levegőt még az oly parányi dolgoktól is, mint az etiléngáz, hanem az is fontos szempont volt, hogy ez a tisztító berendezés nagyon kevés energiát is fogyasszon, ne legyen karbantartás igényes és ne termeljen semmilyen káros mellékterméket sem, mint amilyen az ózon. A NASA egy elegáns megoldással válaszolt a kihívásra: megszületett az Airocide, egy olyan légtisztító berendezés, amely előtte soha nem létezett.

facebook
Lehozzuk a NASA technológiát a Földre

facebook

A találmány hamarosan bekerült a kereskedelmi vérkeringésbe is az etiléngázt megszüntetni képes technológiák között. A 2001 évben történt sajnálatos antrax fenyegetések okán a NASA egyik intézetének a laboratóriumában kimutatták, hogy az Airocide képes az anthrax spórák 99,9%-os megsemmisítésére is. Ennek a kísérletnek az eredménye segített abban, hogy további vizsgálatok során világossá vált, hogy az Airocide képes bármely szerves vegyület elpusztítására legyen az vírus, baktérium, spóra, szerves illékony gáz (VOC), vagy micotoxin. Ami bekerül az Airocide reakció kamrájába az nem képes távozni onnan, hanem teljesen lebomlik ahogyan áthalad a készülék reakció kamráján.


A technológiát átveszi az Across Commercial Industries

Az 1998 óta kereskedelmi forgalomban lévő technológia azóta sokat fejlődött és bővült. élelmiszer csomagoló üzemek, pincészetek, egészségügyi intézmények, élelmiszer láncok kezdték el egyre nagyobb mértékben használni az Airocide technológiáját, hogy megvédjék termékeiket a penésztől, baktériumoktól és, hogy jelentősen kiterjeszthessék termékeik eltarthatóságát.Kórházak, klinikák, sürgősségi osztályok, fogászati rendelők, iskolák és napközik is használnak Airocide-ot 2003 óta , hogy korlátozzák a fertőző betegségek levegőben történő terjedését. 

Ez az első alkalom, hogy egy a NASA által fejlesztett technológia állhat a rendelkezésére az otthonában is. Ez egy innovatív

facebook

légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni mint előtte semmilyen technológia sem.