Hamis reklám? Egy per szerint a Global Plasma Solutions légtisztító termékei „rontják a levegőt”

2021 jún 07

A héten benyújtott csoportos per szerint a Global Plasma Solutions Inc. megtévesztően azt állította, hogy a légtisztító berendezései megtisztítják a levegőt az illékony szerves vegyületektől (VOCs) és a COVID19 járványt okozó vírustól. A perben az áll, hogy az alperes termékei valójában káros melléktermékeket termelve „rontják a levegő minőségét”. Emellett a vállalat állítása, mely szerint termékei elpusztítják a koronavírust, állítólag olyan „hitelesítetlen” vizsgálati módszereken alapul, amelyek nem tükrözik a valós körülményeket.

Az ügy szerint a Global Plasma Solutions (GPS) „a profitot az emberek fölé” helyezte úgy, hogy „hamis, megtévesztő és félrevezető” reklámot folytatott, mellyel el akarta rejteni nyilvánosság elől, hogy a termékek valójában „képtelenek a forgalmazott módon teljesíteni”. 

„Csúcstechnológia?”

A per elsőnek a vállalat szabadalmaztatott NPBI bipoláris ionizációs technológiáját vette célba, mely a kereset szerint a vállalat termékeinek „gerincét” képezi. A kereset szerint az alperes azt állítja, hogy a termékeiben található NPBI technológia jobb, mint más légtisztító módszerek, eltávolítja a káros VOC-okat, nem bocsát ki melléktermékeket és tisztább levegőt termel többek között olyan toxinok eltávolításával, mint a koronavírus. A kereset ugyanakkor azt állítja, hogy a GPS állításai „nem feleltek meg” a független tudományos kutatások és az iparági megfigyelők elvárásainak. A kereset továbbá azt is állítja, hogy az alperes GPS-FC48-AC készüléke bizonyos VOC vegyületek mennyiségének csökkentése mellett acetont, etanolt, toluolt és más káros anyagokat juttat a levegőbe. 

A GPS állításai a koronavírussal kapcsolatban

A kereset idézi a Boeing által a bipoláris ionizációról készített műszaki értékelést is, mely azt mutatja, hogy az alperes technológiája nem képes a levegőt olyan mértékben megtisztítani, mint ahogyan azt a látszólag „független tesztek” állítják. Ezeket a teszteket valójában maga a vállalat finanszírozta, és nem tükrözték a koronavírus terjedésével kapcsolatos valós helyzeteket. 

„Más szóval valós körülmények között az ionizáció nem hatékony a koronavírus terjedése ellen” – áll a keresetben.

Ennek eredményeként a fogyasztók elhitték, amit az alperes állít, és abban a tudatban vásárolták meg a levegőtisztító berendezéseket, hogy azok az elérhető legjobb termékek. Valójában viszont „olyan termékekről van szó, melyek káros melléktermékeket termelnek és nagyrészt hatástalanok”.

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!