Hamis reklám? Egy per szerint a Global Plasma Solutions légtisztító termékei „rontják a levegőt”

2021 jún 07

A héten benyújtott csoportos per szerint a Global Plasma Solutions Inc. megtévesztően azt állította, hogy a légtisztító berendezései megtisztítják a levegőt az illékony szerves vegyületektől (VOCs) és a COVID19 járványt okozó vírustól. A perben az áll, hogy az alperes termékei valójában káros melléktermékeket termelve „rontják a levegő minőségét”. Emellett a vállalat állítása, mely szerint termékei elpusztítják a koronavírust, állítólag olyan „hitelesítetlen” vizsgálati módszereken alapul, amelyek nem tükrözik a valós körülményeket.

Az ügy szerint a Global Plasma Solutions (GPS) „a profitot az emberek fölé” helyezte úgy, hogy „hamis, megtévesztő és félrevezető” reklámot folytatott, mellyel el akarta rejteni nyilvánosság elől, hogy a termékek valójában „képtelenek a forgalmazott módon teljesíteni”. 

„Csúcstechnológia?”

A per elsőnek a vállalat szabadalmaztatott NPBI bipoláris ionizációs technológiáját vette célba, mely a kereset szerint a vállalat termékeinek „gerincét” képezi. A kereset szerint az alperes azt állítja, hogy a termékeiben található NPBI technológia jobb, mint más légtisztító módszerek, eltávolítja a káros VOC-okat, nem bocsát ki melléktermékeket és tisztább levegőt termel többek között olyan toxinok eltávolításával, mint a koronavírus. A kereset ugyanakkor azt állítja, hogy a GPS állításai „nem feleltek meg” a független tudományos kutatások és az iparági megfigyelők elvárásainak. A kereset továbbá azt is állítja, hogy az alperes GPS-FC48-AC készüléke bizonyos VOC vegyületek mennyiségének csökkentése mellett acetont, etanolt, toluolt és más káros anyagokat juttat a levegőbe. 

A GPS állításai a koronavírussal kapcsolatban

A kereset idézi a Boeing által a bipoláris ionizációról készített műszaki értékelést is, mely azt mutatja, hogy az alperes technológiája nem képes a levegőt olyan mértékben megtisztítani, mint ahogyan azt a látszólag „független tesztek” állítják. Ezeket a teszteket valójában maga a vállalat finanszírozta, és nem tükrözték a koronavírus terjedésével kapcsolatos valós helyzeteket. 

„Más szóval valós körülmények között az ionizáció nem hatékony a koronavírus terjedése ellen” – áll a keresetben.

Ennek eredményeként a fogyasztók elhitték, amit az alperes állít, és abban a tudatban vásárolták meg a levegőtisztító berendezéseket, hogy azok az elérhető legjobb termékek. Valójában viszont „olyan termékekről van szó, melyek káros melléktermékeket termelnek és nagyrészt hatástalanok”.

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!

0 hozzászólás