A 60 évig tartó tudományos baklövés, mely elősegítette a koronavírus pusztítását

2021 jún 17

Fontos felfedezésre jutottak az amerikai aeroszol-szakértők az új típusú koronavírus terjedésével kapcsolatban. Egy kutatás keretében kiderítették, hogy a koronavírus nem csak cseppfertőzéssel, hanem a levegőben is tud terjedni, ráadásul jóval könnyebben, mint eddig gondolták. 

A kutatást az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. áprilisi Twitter-posztja váltotta ki, melyben a szervezet azt állította, hogy az új koronavírus nem terjed a levegőben. A kutatást Linsey Marr aeroszol-szakértő kezdeményezte azért, hogy kollégáival együtt figyelmeztesse a WHO-t és az amerikai járványügyi hivatalt (CDC) a koronavírus terjedésével kapcsolatos helytelen álláspontjukról.

Évtizedek óta általánosan bevett szemlélet az 5 mikronos határ, mely méretnél nagyobb részecske cseppnek, a kisebb pedig aeroszolnak számít. Az előbbi ellen távolságtartással, kézmosással és fertőtlenítéssel lehet védekezni, az utóbbi esetében viszont maga a levegő az ellenség. Marrnek feltűnt, hogy a WHO a távolságtartása és a fertőtlenítésre vonatkozó utasításai ellenére emberek tömegei fertőződtek meg sokszor úgy, hogy egy légtérben, de egymástól akár 15 méterre tartózkodtak. 

Kiderítette, hogy a részecskék méretét illető 5 mikronos határ a tuberkulózist terjesztő részecske 5 mikron méretétől származik még a hatvanas évekből, azóta pedig e mérték vált a levegőben történő terjedés bevett definíciójává.

A szakértő bebizonyította, hogy a korábbi véleményekkel ellentétben a vírus részecskéi a cseppfertőzéses terjedés mellett sokkal nagyobb mértékben terjednek aeroszol formában, mint korábban gondolták. 2020. április 30-án a WHO weboldalán frissítették vírus terjedésére vonatkozó leírást, mely szerint a vírus aeroszol formában és nagyobb cseppekkel is terjedhet.

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!