Az Applied UV svájci iskolában felszerelt Airocide-okkal folytatja a nemzetközi terjeszkedést

2021 aug 15

Az Airocide technológia segíti az iskolák újranyitását és lehetővé teszi a biztonságos visszatérést az oktatási környezetbe.

A berendezések telepítése prototípus projektként fog szolgálni az Airocide-megoldás bővítéséhez az európai iskolákban.

Az Applied UV Inc. (NasdaqCM: AUVI) (a továbbiakban: Applied UV vagy vállalat) fertőzés ellenőrzést végző vállalat, mely a felületeken levő kórokozók ellen a keskenysávú ultraibolya fény erejét, a levegőfertőtlenítéshez pedig katalitikus biokonverziós technológiát alkalmazza. A vállalat bejelentette, hogy európai disztribútora Airocide-egységeket telepített a Verbier International School svájci bentlakásos iskolában, hogy egészségesebb és biztonságosabb környezetet nyújtson a diákok és a tanárok számára az egész intézmény területén. Az Applied UV arra számít, hogy a kivitelezés példamutató projekt lesz az Airocide-megoldás elterjesztéséhez az európai és angliai iskolarendszerben.

„Az európai üzembe helyezés után egy uruguayi magániskolába is Airocide berendezéseket szerelünk” – mondta Q Saeed, az Applied UV vezérigazgatója. „Nyakunkon az új tanév, a vezetőségeknek pedig össze kell hangolniuk az oktatást és a biztonságot, miközben a különféle újranyitási irányelvekkel, adatokkal és a közösségre nehezedő nyomással is foglalkozniuk kell. Az Airocide technológia klinikailag bizonyított megoldás nyújt a tanulók és a személyzet számára úgy, hogy elpusztítja a veszélyes kórokozókat, ezzel elősegítve a biztonságos visszatérést az iskolába.”

„Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a Swiss International School iskolái közül mi vagyunk az elsők, akiket a NASA által tervezett modern légtisztító rendszer véd a levegőben lévő káros részecskétől” – mondta Didier Boutroux, a Verbier International School igazgatója. „A rendkívül tiszta levegő immáron nemcsak a hegyvidékeinket járja át, hanem az épületeinket is. Ezek a légtisztító berendezések a legbiztonságosabbak a gyerekek (és a személyzet) számára, és gondoskodnak az emberek jó egészségi állapotáról.”

Az Airocide a NASA fotokatalitikus oxidáción (PCO) alapuló technológiáját használja, mely esetében a szoba levegője a benne található szennyezőanyagokkal együtt a berendezés a reakciókamrájába áramlik. A reakciókamrában lévő szabadalmaztatott katalizátort UV fény aktiválja, majd megkezdődik a fotokatalitikus oxidáció. A kamrában hidroxil gyökök és erősen oxidatív ionok keletkeznek, amelyek minden szerves molekulát oxidálnak, amellyel érintkeznek. Milliónyi hidroxilgyök találkozik és egyesül a kórokozók (levegőben lévő baktériumok, penész, gombák, mikotoxinok, vírusok, allergének) és az illékony szerves vegyületek (VOCs) szénatomjaival, ezen szerves anyagokat pedig a gyökök gőzzé és tiszta levegővé alakítják.

Az Airocide technológia 

A NASA és a madisoni Wisconsini Egyetem által kifejlesztett Airocide rendszer a levegőben terjedő kórokozók elleni technológiát jelenti, mely az UV fény és a titán-dioxid alapú fotokatalizátor szabadalmaztatott kombinációját használja. 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) által II. osztályba sorolt orvostechnikai eszközként az Airocide klinikailag bizonyítottan elpusztítja a levegőben lévő patogén és nem patogén mikroorganizmusokat, allergéneket, szagokat és káros illékony szerves vegyületeket számos alkalmazásban és iparágban, beleértve az egészségügyet, vendéglátást, élelmiszerláncokat, borászatokat, kereskedelmi ingatlanokat, iskolákat, fogorvosi rendelőket és otthonokat. Az Airocide légtisztítóberendezések a www.airocide.hu weboldalon érthetők el.

Az Applied UV

Az Applied UV egészségügyi, vendéglátóipari, kereskedelmi és önkormányzati piacokat célzó fertőzésvédelmi technológiák kifejlesztésre összpontosít. A Társaságnak két, százszázalékos tulajdonú leányvállalata van – a SteriLumen Inc. (SteriLumen) és a Munn Works LLC (Munn Works). A SteriLumen adatvezérelt fertőtlenítés (Data Driven Disinfection™) platformja az UV fény erejét használja a patogének biztonságos, teljeskörű és automatikus elpusztításához, megoldást kínálva az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HAIs) nyújtotta kihívásra. A Lumicide™ platform (melynél a kórházakhoz, szállodákhoz, kereskedelmi létesítményekhez és más nyilvános helyiségekhez hasonló, nagy ügyfélforgalmú létesítményekben történő felhasználást célozták meg) UV-C LED-eket használ többféle szabadalmaztatott kialakításban a fertőzések elleni védekezéshez a forgalmas területeken és azok környékén, beleértve a mosdókat és mellékhelyiségeket, elpusztítva a baktériumokat, vírusokat és az eszközök körüli felületeken levő egyéb kórokozókat. A vállalat szabadalmaztatott, lefolyóba épített Lumicide Drain fertőtlenítő berendezése az egyetlen olyan termék a piacon, mely ezt a kritikus, kórokozókkal teli helyet veszi célba.

A SteriLumen Airocide légtisztítói, melyeket a NASA fejlesztett ki és az FDA II. osztályú orvostechnikai eszközként engedélyezte, szabadalmaztatott fotokatalitikus biokonverziós technológiát alkalmaznak, mely a levegőt egy reakciókamrába szívja; a kamra ezt követően a káros penészgombákat, mikroorganizmusokat, veszélyes kórokozókat, illékony szerves vegyületeket és biológiai gázokat ártalmatlan vízgőzzé alakítja anélkül, hogy ózon vagy más káros melléktermék keletkezne. Az Airocide alkalmazási területei közé tartozik az egészségügy, a vendéglátás, az élelmiszerláncok, a borászati létesítmények, a kereskedelmi ingatlanok, az iskolák, a fogorvosi rendelők és az otthonok.

További információért az Applied UV-ről és leányvállalatairól látogasson el az alábbi weboldalakra:
https://www.applieduvinc.com/; https://sterilumen.com/; https://munnworks.com/.

 

 

 

A jövőre vonatkozó kijelentések

Az itt szereplő információk „jövőre vonatkozó kijelentéseket” tartalmazhatnak. A jövőre vonatkozó kijelentések a jövőbeli eseményekre vonatkozó jelenlegi nézeteket tükrözik. Az „előrelát”, „gondol”, „becsül”, „számít”, „jövő”, „szándékozik”, „tervez”, illetve ezen szavak és kifejezések tagadásainak a jelen sajtóközleményben való használata, ahogyan azok ránk vagy a vezetőségünkre vonatkoznak, jövőre vonatkozó kijelentéseknek minősülnek. Ilyenek többek között az Applied UV vezetőségének az üzleti stratégiára, a jövőbeni működési eredményekre, valamint a likviditási és tőkeerőforrás-kilátásokra irányuló nézeteit illető, jelen sajtóközleményben szereplő kijelentések. A jövőre vonatkozó kijelentések a vállalat üzleti tevékenységével kapcsolatos jelenlegi kilátásain és felvetésein, a gazdaságon, valamint más, jövőbeli feltételeken alapulnak. Mivel a jövőre vonatkozó kijelentések a jövőre vonatkoznak, a kijelentések a körülményekben bekövetkező, nehezen megjósolható bizonytalanságoknak, kockázatoknak és változásoknak vannak kitéve. A társaság tényleges eredményei jelentősen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Ezek a kijelentések nem minősülnek sem történelmi tényekre vonatkozó kijelentéseknek, sem a jövőbeli teljesítményre vonatkozó garanciáknak. Emiatt felhívjuk figyelmét, hogy a jövőre vonatkozó kijelentéseket ne vegye alapul. Időnként olyan tényezők vagy események merülhetnek fel, amelyek eltérést okozhatnak a vállalat tényleges eredményeiben, a vállalat pedig ezek mindegyikét előre jelezni nem tudja. A vállalat a jövőbeli eredményeket, illetve a tevékenység kiterjedésének és a teljesítésnek mértékét nem garantálja. A vonatkozó jogszabályok – beleértve az Egyesült Államok értékpapír-törvényeit – által megkövetelt esetek kivételével a vállalat nem frissíti a jövőre vonatkozó kijelentéseket annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a tényleges eredményeknek.

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!