Hivatalos teszteredmény: Az Airocide hatékonyan semlegesíti a SARS-CoV-2 vírust

2021 okt 14

berendezA SteriLumen és az MRIGlobal által közösen végzett vizsgálat célja az volt, hogy bebizonyítsák, az Airocide berendezések elpusztítják és semlegesítik a SARS-CoV-2 vírust. Az MRIGlobal egy 3. biológiai biztonsági szintű laboratórium a minnesotai Kansas City-ben.

Az MRIGlobal 2021. július 27-én indította a projekt kísérleti szakaszát és 2021. augusztus 1-én fejezte be. A kísérleteztető Rick Tuttle és Kristy Solocinski volt. Jacob Wilkinson segítette őket. A projektet William Sosna vezette.

Az Airocide SARS-CoV-2 elleni vírusölő képességét két különböző Airocide készülékkel szemléltették. Az Airocide készülék MERV-13 szűrővel és fotokatalitikus oxidációt (PCO) alkalmazó reakciókamrával is rendelkezik. A két szűrőközeggel a beltéri levegőminőséggel kapcsolatos problémák lehető legszélesebb skáláját kívánták lefedni. Az egyik berendezésben a tesztelés alatt mindkét szűrő üzemelt. A másikból kiszerelték a MERV-13 szűrőt. A SteriLumen kíváncsi volt arra, milyen hatékonysággal semlegesíti a két szűrőközeg együttesen, valamint a PCO technológia önmagában a SARS-CoV-2 vírust. A PCO technológia önmagában történő tesztelésére azért volt szükség, mert több, a SteriLumen által formalmazott Airocide berendezésben csak ez a közeg található. A vállalat így azon berendezések SARS-CoV-2 elleni vírusölő képességét is igazolni kívánta.

A SteriLumen által az MRIGlobalnak átadott két készüléket egymástól függetlenül tesztelték, hogy megtudják, milyen hatékonyan semlegesítik az aeroszol formában jelen levő SARS-CoV-2 vírust. A teszteket egy III. osztályba sorolt biológiai biztonsági kabinban végezték. A teszthez használt izolátum a SARS-CoV-2 Washington State Isolate Strain (USA-WAI/2020) volt.

A vizsgálat után kiderült, hogy a MERV-13 szűrővel és a PCO kamrával működő Airocide 99,94%-al csökkentette az aeroszol formájú SARS-CoV-2 vírust. A kizárólag PCO kamárval üzemelő HD-1200 mindössze 99,05%-al csökkentette az aeroszol formájú SARS-CoV-2 vírust.

A hivatalos tanulmány itt olvasható!

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!