Mégsem engedélyezik az ózonos fertőtlenítők iskolai használatát

2021 okt 23

A walesi kormány szerint elvetik az ötletet, hogy ózonozó berendezéseket használjanak a tantermek fertőtlenítéséhez. Kiderült ugyanis, hogy a berendezések rendkívül veszélyesek a gyermekekre.

Az ország vezetése bejelentette, hogy a technikai tanácsadó csoport (Technical Advisory Group, TAG) értékelése szerint a Swansea Egyetem által fejlesztett 1800 darab ózonozó berendezés nem alkalmas az oktatási környezetben való felhasználásra. Az értékelés arra figyelmeztetett, hogy a fertőtlenítésre is felhasználható ózon gáz „különösen veszélyes beltéri szennyező anyag, amely alacsony koncentrációban is káros az egészségre, és károsítja a beltéri környezetben található különféle szerves anyagokat”.

Kiderült, hogy a gyermekek, illetve légzőszervi betegségben szenvedők „kiváltképp érzékenyek az ózonra”, illetve, hogy az anyag „a beltér vegyületeivel reakcióba lépve tartósan megmaradó, káros másodlagos aeroszolokat hoz létre”. A tanulmány azt is megállapította, hogy a hatékony ózonfertőtlenítésre vonatkozó tanúsítványok „terjedelmükben és minőségükben korlátozottak”.

Dr. Eilir Hughes háziorvos a BBC Radio Wales Breakfastnek adott interjújában azt mondta, hogy „az ózon ártalmas az egészségre”, valamint szivárgás esetén a környezetre is. Dr. Hughes emellett abban sem biztos, hogy ezzel a módszerrel lehetett volna a leghatékonyabban megállítani a koronavírus legdominánsabb variánsainak terjedését.

Laura Anne Jones, a Walesi Konzervatívok oktatási szóvivője közölte, hogy munkaügyi politikát „sajnos nem gondolták át”, illetve, hogy „a fiatalok oktatása és biztonsága mindennél fontosabb”.

Az Airocide technológia 

NASA és a madisoni Wisconsini Egyetem által kifejlesztett Airocide rendszer a levegőben terjedő kórokozók elleni biztonságos technológiát jelenti, mely az UV-fény és a titán-dioxid alapú fotokatalizátor szabadalmaztatott kombinációját használja. 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) által II. osztályba sorolt orvostechnikai eszközként az Airocide klinikailag bizonyítottan elpusztítja a levegőben lévő patogén és nem patogén mikroorganizmusokat, allergéneket, szagokat és káros illékony szerves vegyületeket számos alkalmazásban és iparágban, beleértve az egészségügyet, vendéglátást, élelmiszerláncokat, borászatokat, kereskedelmi ingatlanokat, iskolákat, fogorvosi rendelőket és otthonokat. Az Airocide légtisztítóberendezések a www.airocide.hu weboldalon érthetők el.

Olvasd el, hogyan segíti az Airocide technológia az iskolák újranyitását és teszi lehetővé teszi a biztonságos visszatérést az oktatási környezetbe!

Forrás: https://www.bbc.com/news/uk-wales-58917096

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!