Hogyan válasszon légtisztítót? Ezt a 9 dolgot gondolja át, mielőtt döntene!

2021 okt 24

A légtisztító vásárlása nem tartozik a mindennapos teendőink közé. Érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt az ember az első szembejövő termékre lecsapna. Miért? Mert nem mindegy, hogy milyen célra fogjuk használni azt. A piacon kapható légtisztító berendezések mérete, funkciója, műszaki jellemzője és az árkategóriája is merőben eltérő lehet. Van olyan tényező, ami sokak számára a vétel pillanatában még nem tűnik relevánsnak, de később kiderülhet, hogy nagyon is lényeges faktor.
Cikkünkben megnézzük azokat a szempontokat, amelyeket célszerű megfontolni még a készülék vásárlása előtt.

Mit érdemes tisztázni légtisztító vásárlás előtt?

1. Helyiség mérete
Első mérföldkő lehet, hogy pontosan hány köbméter levegő tisztításáról beszélünk. Sokan csak a helyiség alapterületét veszik figyelembe, de ez nem elegendő, hiszen a belmagasság is éppen olyan lényeges szempont.
A termék esetén konkrétan érdemes lesz utánajárni, hogy hány köbméter levegőt képes megtisztítani egy óra alatt.

2. Környezet
Az adott helyiségen kívül figyelembe kell venni az egyéb környezeti összetételt is. Például belvárosról vagy külvárosról van szó, mekkora a légszennyezettség, van-e valamilyen speciális környezeti tényező.

3. Allergia
Következő kérdés, hogy az adott légtérben tartózkodók közül van-e olyan, aki valamilyen allergiával küzd. Ha igen, akkor ez már egy olyan támpont, amivel foglalkozni kell.

4. Személyek
Figyelembe kell venni az emberek számát, életkorát is. Egyáltalán nem mindegy, hogy idős ember, fiatal vagy esetleg gyermek, kisbaba friss levegőjéről kell gondoskodnunk.

5. Kisállatok
Fontos tényező az is, hogy van-e állat abban a légtérben, amit tisztítani szeretnénk. A kiskedvencekkel járó kellemetlen szagok semlegesítése is sarkalatos pont lehet.

6. Épület jellemzői
Kulcsfontosságú lehet az is, hogy milyen épületről van szó. Ha régi építésű ingatlanról beszélünk, érdemes átgondolni, hogy például káros anyagok szóba jöhetnek-e, mint lehetséges veszélyforrások. Ilyen lehetnek például a VOC gázok vagy az azbeszt, de a penészesedés is jelentős veszélyforrás. Ezek is olyan központi kérdések, amik alapján könnyebben meg tudjuk határozni,milyen speciális légtisztítóra van szükségünk.

7. Zaj és üzemmód
Lényegi elem még a kiválasztásnál a zajszint is. Kérdés az, hogy ki, mikor fogja használni a berendezést. Szükség van-e éjszakai üzemmódra? Egyáltalán nem mindegy hosszú távon, hogy mekkora zajjal működő légtisztítót hallgatunk napközben vagy egész éjjel.

8. Egyéb igények
Az egyéb felhasználói igények is eltérők lehetnek. Vannak, akik az automatizált technikára esküsznek, vannak, akik jobban bíznak az egyszerűbb kialakítású készülékekben. Érdemes ezt a kérdést is körbejárni, hiszen vannak a piacon távirányítható vagy mobil alkalmazással is használható, mutatós, időzíthető készülékek. Ám mindig érdemes a külcsín mögé nézni és átböngészni, melyik mire alkalmas, felhasználási körei meddig terjednek.

Az Airocide légtisztítót számos vizsgálatnak vetették alá, melyek világossá tették, hogy képes bármely szerves vegyület elpusztítására, legyen az vírus, baktérium, spóra, illékony szerves gáz (VOC) vagy mikotoxin. Ami bekerül az Airocide reakciókamrájába, az nem képes távozni onnan, hanem teljesen lebomlik, ahogyan áthalad a készüléken.

Milyen légtisztítási technológiák közül választhat 2021-ben?

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!