Az Applied UV folytatja az Airocide rendszerek sikeres telepítését több európai pincészetnél

2021 okt 28

Magyarország vezető bortechnológiai cége, a Cellarius Kft. újabb Airocide egységeket telepített a közelmúltban, hogy segítse a pincészetek nyitvatartását, valamint a személyzet, a látogatók és a borkészítési műveletek védelmét.

Az Applied UV Inc. fertőzésellenőrzési technológiai vállalat, amely a keskeny hatótávolságú ultraibolya fény (UVC) erejét és a katalitikus biokonverziós légtisztítási technológiát alkalmazza. A kórokozók biztonságos és alapos elpusztítása érdekében bejelentette, hogy forgalmazója, a Cellarius Kft. a közelmúltban további Airocide egységeket telepített a görögországi és magyarországi pincészetekbe, hogy segítse a penészgombák és mikroorganizmusok elleni védekezést a borászati ​​területeken, valamint csökkentse a kórokozók terjedését és biztonságosabb, valamint tisztább környezet teremtsen a személyzet és a látogatók számára. Az Airocide egységeket nemcsak a borászat területén helyezték el, hanem irodákban, látogatóközpontokban és kóstolótermekben is, így a két pincészetben összesen közel 100 darab Airocide-ot helyeztek üzembe. 2015 óta a Cellarius több, mint száz pincészetbe telepítette az Airocide rendszereket Európa-szerte.

Airocide telepítés a görögországi Biblia Chora pincészetben

Az Airocide technológiát világszerte több, mint 200 jól ismert borász alkalmazza. Az Airocide megszünteti a penészgombák spóráit és a levegőben szálló mikroorganizmusokat, amelyek az egyik legnagyobb veszélyt jelentik a borkészítési környezetre. Ha penészesednek a boroshordók, az igen költséges veszteséget okozhat a borászoknak.

Ruppert Ignác, a Cellarius ügyvezető igazgatója kijelentette: „Úgy gondoljuk, hogy a pincészetek és általában a borágazat gyorsan az Airocide egyik legsikeresebb piacává válik Európában. Portugáliától Oroszországig, Németországtól Görögországig több, mint 100 pincészet használja Az Airocide rendszert. A pincészetek már régóta küzdenek a pincében található magas páratartalom és a penészesedés jelentős mikrobiológiai kockázatának kompromisszumával. Az Airocide tökéletes megoldás nem csak a hordóhelyiségben elhelyezve, hanem arra is megfelelő, hogy a drága, csúcsminőségű borok a palackos érlelése során hogy elkerüljük a TCA-problémákat, amelyek parafa szennyeződéshez vezethetnek, valamint hogy megvédjük az alkalmazottakat és a borkóstoló vendégeket a levegőben terjedő káros kórokozóktól.”

„Az Airocide régóta bevált és bizonyított múlttal rendelkezik, hogy megvédje a világ legelismertebb borászatait a spórák, penészgombák és a levegőben szálló mikroorganizmusok káros hatásaitól” – mondta Q Saeed, az Applied UV vezérigazgatója. „Izgatottak vagyunk az Airocide rendszer folyamatos növekedése és használata miatt a borágazatban, és örülünk, hogy fontos kettős célt szolgál: a borkészítési műveletek védelmét, miközben biztonságosabb és tisztább környezetet teremt a személyzet és a látogatók számára egyaránt.”


Az Airocide a NASA által optimalizált fotokatalitikus oxidációs (PCO) technológiát alkalmazza, amely során az Airocide egység beszívja és a reakciókamrába vezeti a levegőt és az esetleges szennyeződéseket. Az UV-C aktiválja a reakciókamrába ágyazott szabadalmaztatott fotokatalizátort, elindítva ezzel a fotokatalitikus folyamatot. A reakciókamrában hidroxil gyökök és szuperoxid ionok keletkeznek, amelyek minden érintkezésbe kerülő szerves molekulát oxidálnak. A reakcióágyat úgy alakították ki, hogy a felülethez kötött gyökök közel háromszázhatvan fokos expozíciót tegyenek lehetővé a kórokozókkal és más szerves anyagokkal való ütközések maximális valószínűsége érdekében. Több millió hidroxilgyök konvergál, egyesülve a kórokozókban (levegőben terjedő baktériumok, penészgombák, gombák, mikotoxinok, vírusok, allergének) és VOC-k szénatomjaival, így a szerves anyag ártalmatlan gőzzé és tiszta levegővé alakul.

Az Applied UV-ről

Az Applied UV olyan technológia fejlesztésére és beszerzésére összpontosít, amely a fertőzések elleni védekezést célozza az egészségügyi, vendéglátó, kereskedelmi és önkormányzati szektorokban. A Társaságnak két teljes tulajdonú leányvállalata van: a SteriLumen, Inc. és a Munn Works, LLC. A SteriLumen adatvezérelt fertőtlenítéshez csatlakoztatott platformja az ultraibolya fény (UV-C) erejét alkalmazza a kórokozók biztonságos, alapos és automatikus elpusztítására, megbirkózik az egészségügyi ellátás során szerzett fertőzésekkel (HAI) is. 

 

Az Airocide rendszer

Az Airocide rendszer, amelyet eredetileg a NASA fejlesztett ki a Madison-i Wisconsin Egyetem segítségével, egy levegőben lévő kórokozó-irtó technológia, amely az UV-C és egy titán-dioxid alapú fotokatalizátor szabadalmaztatott kombinációját használja. Az FDA II. osztályú orvosi eszközeként jegyzett Airocide technológia klinikailag bizonyított, valamint helyszíni teszteléssel rendelkezik a levegőben terjedő patogén és nem patogén mikroorganizmusok, allergének, szagok és káros VOC-k elpusztítására/eltávolítására/megsemmisítésére számos alkalmazásban és iparágban, beleértve az egészségügyet és a vendéglátást, továbbá előszeretettel alkalmazzák élelmiszerbolt láncok, borászatok, kereskedelmi ingatlanok, iskolák, fogorvosi rendelők és magánszemélyek otthonaikban egyaránt. 

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!