A NASA-tól a kereskedelmi forgalmazásig: Már elérhetőek a nagy teljesítményű légtisztítók a nagyközönség számára is

2022 jan 05

Az amerikai vállalatok egyesítik erőiket, hogy a klinikailag bizonyítottan hatásos NASA-technológia széles körben elérhető legyen.

A PM2,5 a levegőben lévő apró részecskékre vagy cseppekre vonatkozik, amelyek szélessége nem haladja meg a 2,5 mikron szélességet.

Ezek a finom részecskék elsősorban autókból, teherautókból, buszokból és terepjárókból, építkezésekről, zsúfolt városokból, ipari környezetből és a különböző tüzekből is származnak. A mindennapi beltéri tevékenységek, mint a főzés, a gyertyák vagy olajlámpák égetése, dohányzás, valamint a kandallók és tüzelőanyaggal égető helyiségfűtők szintén felelősek ezért a kibocsátásért.

Minél apróbbak a részecskék, annál károsabbak! Ezeknek a finom részecskéknek való kitettség nem csupán rövid távú egészségügyi hatásokat, például köhögést, tüsszögést és légszomjat okozhat, hanem mélyen bejuthatnak a tüdőbe és a véráramba, befolyásolva a légzést és a keringést. A szív- vagy tüdőbetegségben szenvedők, az idősebb felnőttek és a gyermekek számára nagyobb kockázatot jelentenek ezeknek a részecskéknek.

Noha számos légtisztító állítása szerint kiküszöböli a PM2,5-ös szennyeződéseket, az Airocide klinikailag bizonyítottan hatásosan pusztítja el és semmisíti meg a levegőben terjedő apró patogén és nem patogén mikroorganizmusokat, allergéneket, szagokat és egyéb káros szerves vegyületeket. Az Airocide a következő generációs fotokatalitikus oxidációs (PCO) technológiát alkalmazza, amelyet eredetileg a NASA számára fejlesztett ki a Wisconsini Egyetem. A Wisconsini Egyetem által a NASA számára kifejlesztett fotokatalitikus oxidációs technológia kizárólag tiszta levegőt enged ki, mindezt káros kibocsátás nélkül. Ezeket az új generációs légtisztító berendezéseket széles körben használják egészségügyi intézmények, a vendéglátóipar, élelmiszerbolt-láncok, borászatok, iskolák, fogorvosi rendelők, hűtőházak és az otthonokban is megtalálható.

Maga az Applied UV 2021 elején felvásárolta az Akida Holdings LLC-t, amely a szabadalmaztatott légfertőtlenítő és -tisztító technológiák Airocide rendszerének gyártási és 

„Azzal, hogy olyan termékeket viszünk az otthonokba és munkahelyekre, amelyek elpusztíthatják a baktériumokat, sőt a vírusokat is, úgy gondoljuk, hogy létfontosságú szerepet játszunk a globális gazdaság újranyitásában” – nyilatkozta Max Munn, az Applied UV elnöke.

El szeretném olvasni a teljes cikket!

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!