A tudósok aggodalmai a légtisztítókkal kapcsolatban

2022 jan 05

A Sage (Scientific Advisory Group for Emergency – Tudományos Tanácsadó Csoport Vészhelyzetekben) aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Királyság kormánya figyelmen kívül hagyja a légtisztítók ellenőrzését, miközben az USA-ban ez már bevett gyakorlat – Az Airocide az FDA (Food and Drog Administration – Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal) által jóváhagyott légtisztító.

A Sage reagált a légtisztító készülékek eladásának nagymértékű növekedésére a jelenlegi járvány miatt, és felhívta az Egyesült Királyság kormányának figyelmét a légtisztító készülékek negatív hatásaira. Véleményük szerint az ügyfeleknek pártatlan útmutatásra van szükségük a légtisztító rendszerekkel kapcsolatban, hogy biztonságban lehessenek – áll az Inews nemrég megjelent cikkében.

Míg az Egyesült Királyság kormánya figyelmen kívül hagyta ezt a figyelmeztetést, az Egyesült Államok már jól működő rendszert alkalmaz az ügyfelek légtisztítókkal kapcsolatos tájékoztatására, az FDA felelős ezekért a feladatokért. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala azt is megköveteli, hogy a beltéri orvostechnikai eszközök ózonkibocsátása ne haladja meg a 0,05 ppm-et. Termékünk, az Airocide az FDA által jóváhagyott légtisztító.

A megfelelőtlenség gyanúja azután merült fel, hogy több kórház Airora légtisztítót telepített az osztályaikra, beleértve a fekvőbeteg , járóbeteg, gerincsérülés osztályokat és a várótermeket. Hamarosan kiderült, hogy az Airora készülékei potenciálisan veszélyes mennyiségű formaldehidet és ózont generálhatnak hidroxilgyök-technológiával, amely káros egészségügyi hatásokhoz vezethet, például légúti problémákhoz vagy bőrirritációhoz.„A kormányra újból nyomás nehezedett, hogy szigorítsa a légtisztítókra vonatkozó útmutatásait, miután vezető tudósok felszólaltak ezen berendezések szélesebb nyilvánosság elé terjesztéséért. A Sage tagja, Steve Reicher professzor a múlt héten azt mondta, hogy a minisztereknek követniük kell más országok példáját, és be kellene vezetniük a légtisztítókat az osztálytermekben” – ahogy az Inews kijelentette. A légtisztító készülékeknek a levegőből a közönséges allergéneket és a kis szilárd részecskéket kell felszívniuk, bizonyos esetekben még vírusrészecskéket is. Az Airocide egyesíti a HEPA szűrők, az ózon, az UV és az elektrosztatikus technológia minden előnyét, ugyanakkor minden olyan problémát megold, amelyet a konkurens eszközök nem. Megsemmisíti a levegőben terjedő kórokozókat, tehát teljesen megszabadul tőlük. Ennél is fontosabb, hogy kiküszöböli azokat a szennyeződéseket, amelyeket nem látunk, és a HEPA szűrők nem tudnak eltávolítani. Ezen szennyeződések többsége aeroszolizált illékony szerves vegyület (VOC). Az Airocide nagyon kevés energiát használ és minimális karbantartást igényel. A reakciókamrákat évente egyszer kell cserélni és ez a művelet mindössze harminc másodperc alatt elvégezhető.

 

Az Airocide a koronavírust (SARS-CoV-2) is biztonságosan és hatékonyan pusztítja el, a jelenlegi járványhelyzet alatt készült kutatás hivatalos eredményéről itt olvashat!

Használja Ön is ezt az innovatív technológiát! Védje meg otthonát, munkahelyét a kórokozókkal szemben!