Gyakori
kérdések

Milyen típusú allergéneket, kórokozókat és szennyeződéseket képes az Airocide légtisztító eltávolítani a levegőből?

A szabadalmaztatott biokonverziós folyamat a gombákat, vírusokat, penészt, baktériumokat és az egyéb kórokozókat molekuláris szinten pusztítja el. Emellett az olyan illékony szerves vegyületek(VOC gázok) leghatékonyabb eltávolításában is segít, mint az aeroszol sprayk, tisztítószerek, fertőtlenítők, hobby kellékek, szárazon vegytisztított ruhák, építőanyagok, festékek, hígítószerek, növényvédőszerek és légfrissítők.

Van-e káros hatása az Airocideban működő UV-C lámpáknak?

Az Airocide kiküszöböli az UV-C technológia negatív hatásait:

  1. Az UV lámpák zárt reakció kamrában helyezkednek el, közvetlen UV fényhatás nincs.
  2. Az UV-C lámpák felülete a reakciókamrában történő elhelyezés miatt nem koszolódik, ezért a hatásfokuk nem csökken.
  3. A folyamatos üzem maximalizálja a lámpák élettartamát, ami az állandó ki- és bekapcsolásokkal csökken.
Az Airocide légtisztító használ és bocsát ki ózont a működése során?

Nem. Az Airocide nem használ és nem bocsát ki ózont a működése során. Így teljesen megfelel az EU Biocid termékekre vonatkozó hatályos rendelkezéseinek.

Miben különbözik az Airocide más légtisztító berendezésektől?

A NASA által kifejlesztett technológia alapja a szűrésmentes levegőtisztítás. A berendezés ventilátora beszívja a levegőt a benne megtalálható kórokozókkal, szennyeződésekkel együtt, és átvezeti a készülék zárt reakciókamráján. A reakciókamrában a titán-dioxid katalizátor és az UV fény hatására a levegőben természetesen megtalálható vízpára vízmolekulái alakulnak át rendkívül aktív szabad gyökökké. Ezek természetesen nem juthatnak ki a zárt reakciókamrákból, így nem is veszélyesek ránk nézve. A szabad gyökök az összes szerves szennyeződést, baktériumot, vírust, VOC gázt molekuláris szinten pusztítják el. Semmilyen szennyezőanyag nem marad a levegőben. Ami a készülékből kilép, az csupán tiszta levegő, nulla ózonkibocsátás mellett, szűrők használata nélkül.

Milyen méretű helyiségben alkalmazható az Airocide készülék?

Az Airocide otthoni termékvonala az egyágyas kisebb szobáktól a nagyobb méretű nappalikig (irodákig, várótermekig, rendelőkig), bármilyen helységben használható.

A vállalati termékvonal berendezései az egészen nagy raktárak, termek, sportcsarnokok, repülőterek légterének tisztán tartására is alkalmasak. A kívánt fertőtlenítési hatás elérése érdekében egy helyiségben akár több készülék felszerelése is szükséges lehet.

 
 
 
 
Milyen karbantartásra van szüksége az Airocide légtisztító berendezésnek?

A készülék egyetlen karbantartási igénye a reakciókamrák éves cseréje. Folyamatos üzemelés esetén körülbelül évente (8-10.000 üzemóra) egy alkalommal szükséges ezt megtenni. A cserét a készüléken található jelzőfény jelzi: amikor ez kigyullad, ki kell cserélni a reakciókamrákat.

 
 
 
 
 
Az első bekapcsolás után a készülék által kibocsátott szag normális? Meddig tart ez?

Az első bekapcsolás után, jellegzetes illat tapasztalható. Hasonló „műanyag” illatokat érezhetünk az otthoni és irodai elektronikai eszközök első üzembe helyezésénél. Ez normális és az UV lámpák illetve a reakció közeg felmelegedése okozza. Ez a jelenség 1-2 napon belül teljesen megszűnik

Hová tehetem az elhasznált reakció kamrákat?

Az új reakciókamra csomagolásban visszaküldheti részünkre.

Mit jelent az “auto” gomb a készüléken?

A készülék automatikus üzemmódját jelenti. Ebben az üzemmódban a készülék automatikusan átvált az alacsony és magas üzemmódok között. A váltogatást egy fényérzékelő szabályozza: éjszaka a csendesebb “alacsony” működési fokozatba állítja a berendezést a legnyugodtabb pihenés biztosítása érdekében, míg nappal magasabb hatékonyságú módba állítja, a legmagasabb levegőtisztítási hatékonyság elérése érdekében.elérése érdekében.

 
 
 
Milyen célt szolgálnak a védőszűrők az egyes Airocide készülékekben?

A NASA által kifejlesztett technológia alapvetően szűrésmentes levegőtisztításra épül. Az APS-200 PM 2.5, illetve az új HD készülékcsalád a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azonban úgynevezett védőszűrőkkel rendelkezik. Az APS-200 PM 2.5 esetében a cél a por és lebegő részecskék elleni hatékonyabb védelem. Az új HD ipari termékek pedig olyan, erősen szennyezett levegőjű környezetek számára nyújtanak megoldást, ahol extrém magas por, zsiradék, pollenkoncentráció jelentkezik, ezzel a védőszűrővel biztosítva a reakció kamra védelmét, és a maximális teljesítményt.

Képes az Airocide eltávolítani a levegőben szálló állatszőröket (kutya, macska, stb)?

Nem, csak az APS 200 PM 2.5, illetve a védőszűrővel ellátott HD ipari készülékek.

 
 
 
 
Hány ventilátor dolgozik az Airocide-ban?

Az Airocide egy belső ventilátorral rendelkezik. Egy aerodinamikai törvényszerűséget (repülőgépek szárnyainál alkalmazott „Coanda-effektust”) felhasználva a ventilátor a levegőt a berendezés előlapján lévő nyíláson keresztül szívja be, amely a reakciókamrán át felgyorsul, majd a berendezés hátsó centrális kivezetőjén át távozik. Ezzel a felgyorsult mozgással a tiszta levegő a legkevesebb energia felhasználásával áramolhat szét a szobában.

Mekkora zajt bocsát ki az Airocide a működése közben?

Ez szubjektív, attól is függ, hogy egy könnyen vagy nehezen alvó emberről beszélünk, de a legtöbb ember számára nem okoz gondot a működési zaj, amely hasonló egy átlagos háztartási berendezés, pl hűtő, légkondicionáló zajszintjéhez.

 
 
 
 
 
 
Hogyan helyezzük el az Airocide-ot az optimális légtisztítási hatás elérése érdekében?

Legelőször az Airocide hálószobai elhelyezését javasoljuk, mivel ott töltjük szinte a legtöbb időt. Az optimális eredmény érdekében a készüléket a padlótól 120-180 cm-es magasságban helyezzük el. Ne tegyük szűk, zárt térbe (pl. könyvespolc fakkja).

Hol találom az Airocide gyári számát?
 
A sorozatszám a kartondoboz oldalán és a készülék hátoldalán a tápkábel mellett található.
 
 
 
 
 
 
Az otthoni/ irodai készülékek előlapja igényel-e különleges gondoskodást vagy tisztítást?

A készüléket érdemes időnként portalanítani, mint minden más berendezési tárgyat otthonában, de különleges bánásmódot nem igényel. Ha esetleg folyadék ömlött az Airocide készülék külsejére, tiszta ruhával törölje le.

Átutalást követően ki szállítja a terméket?

A berendezést a GLS csomagküldő szolgálat szállítja dijtalanul.

A készüléket folyamatosan üzemeltetni kell?

Célszerű a folyamatos üzem, ez állandóan alacsony szinten tartja az összcsíra számot.

Iskolai tanterembe érdekelne levegőtisztító berendezés, melyiket válasszam?

Normál 3 méteres belmagassággal, 150 m3 tisztítására van szükség, 2 otthoni egység 46 m3/óra kapacitással a közel 3 órás légfertőtlenítési ciklust biztosít. Az APS-300 vagy az APS-200 tökéletes választás. Illetve az új, nagy teljesítményű HD széria, a reakció kamra védelme, illetve a gép szigetelése miatt halkabb, abszolút alkalmasak ekkora méretű helyiségek levegőjének a folyamatos fertőtlenítésére.

Amennyiben bármi másban a segítségére lehetünk,
kérjük keressen minket.

Ha felkeltettük az érdeklődését,
kérjük keresse fel webshopunkat.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató