hogy működik?

Mi történik a forradalmian új légtisztító berendezés belsejében?

Airocide üzemmódok

5 lépés a tiszta levegőért

  1. Az Airocide ventilátora beszívja a levegőt és a benne található szerves kórokozókat, allergéneket, gombaspórákat, füstöt, kormot, háztartási vegyszereket (VOC). 
  2. A beszívott levegő a készülék belsejében lelassul és szétszóródik a reakciókamrában található rengeteg kis üveghengerbenben. A csövecskék külső és belső felülete titánium-dioxid katalizátor anyaggal van bevonva.
  3. UV fény hatására ez a katalizátor szétbontja a levegőben páraként megjelenő vízmolekulákat, és rendkívül reagens szabad hidroxil gyököket képez.
  4. Ahogy a levegőben lévő szerves anyagok kapcsolatba kerülnek a katalitikus felülettel, rögtön molekuláris szintre bomlanak a szabad gyököknek köszönhetően. A szabadgyökök szó szerint széttépik a mikororganizmuoskat. Mindegy mekkora a szennyeződések mérete. A folyamat gyakorlatilag oxidáció a zárt reakciótérben. Biztonságos, hatékony és nem termel ózont vagy egyéb káros mellékterméket.
  5. Végeredmény: tiszta és friss levegő.

Földre szállt technológia

A technológiát a NASA fejlesztette ki a 90-es években, és a mai napig használják űreszközök légterének tisztítására.

Az Airocide egy földre hozott űrtechnika. A legnehezebb és legveszélyesebb környezetben, az űrben bizonyította magáról, hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb levegőtisztítási technológia.

Airocide design részlet
Airocide üzemmódok

Mi az, amit az Airocide tud, és a hagyományos szűrők nem?

A szűrők nem szűrik ki az összes szerves szennyező anyagot és kórokozót a levegőből, mivel a legkisebb méretű szennyező anyagok csendben átjutnak a legfinomabb szűrőkön is. Erre a következtetésre jutottak a kutatók, akik a levegő minőségével foglalkoznak. A szűrő nélküli légtisztítási technológia robbanásszerű változást hozott a levegőtisztítás hatékonyságában. Ez a technológia képes elpusztítani a levegőben megtalálható szerves szennyeződések és kórokozók 100%-át, mérettől függetlenül.

Miért nem képesek a HEPA szűrők a kis méretű szennyeződések megszűrésére?

Gondoljon egy ajtóra. A nagy méretű tárgyak nem férnek be rajta, míg a kisebb dolgokat akár egy fuvallat simán átsodorja az ajtó nyílásán. A szűrők ugyanígy működnek. Hatástalanok a kisebb részecskékkel szemben. A HEPA szűrő nem pusztítja el a szennyeződéseket, csak csapdába ejti őket a későbbi hatástalanítás érdekében. Az eredmény az, hogy a kisebb méretű szennyezések, mint a vírusok és az illékony szerves vegyületek gázai (VOC), sajnálatos módon gondtalanul átjutnak a szűrők segítségével működő légtisztító berendezéseken.

Airocide design részlet
Airocide üzemmódok

Biztonságos, hatékony és könnyen karbantartható. Miért?

Az Airocide légtisztító berendezés biztonságos, és működése során nem termel ózont. Ellentétben a légtisztításhoz szűrőket használó készülékekkel, amelyek jellemzően sok energiát fogyasztanak, az Airocide kevés áramot fogyaszt, és sokkal kevesebb helyet foglal, mint a hagyományos berendezések . A készülék egyetlen karbantartási igénye a reakciókamrák éves cseréje. A folyamat körülbelül harminc másodperc, és nem jár rendetlenséggel, kosszal. Ha valaha is cserélt már nyomtatóban festékpatront, akkor tekintse magát túlképzettnek az Airocide reakciókamrájának cseréjéhez. Tekintse meg filmünket a reakciókamrák cseréjéről.

Megszünteti a VOC gázokat, amit a HEPA szűrők nem!

Az Airocide a levegőben található káros patogéneket nem csak csapdába ejti, hanem teljesen el is távolítja őket a légtérből. Ennél is fontosabb, hogy a rendszer a szabad szemmel sem látható, illetve a HEPA szűrők által sem kiszűrhető szennyeződéseket is eltávolítja. Ezen anyagok egy jelentős része az úgynevezett illékony szerves vegyületek gázai (VOCs). Az EPA (Environmental Protection Agency, USA) felmérése szerint 188 ilyen potenciálisan veszélyes légszennyező összetevő lehet jelen a levegőben, amelyek a megszokottnál már kissé magasabb koncentrációban is egészségügyi veszélyt jelenthetnek (allergia, asztma) a kisgyermekek, az idősek és az állapotos nők számára.

Airocide design részlet
Airocide üzemmódok

Miben tud többet az Airocide APS-200 PM2.5, mint a többi Airocide készülék? Nézze meg ezen az ábrán

Otthoni és vállalati megoldások.

Ugyanaz a technika, más teljesítmény.

Mi a különbség az Airocide két termékvonala között? A legszembetűnőbb különbség a design. A nagy teljesítményű, professzionális felhasználásra szánt “ipari” berendezések egyszerű kivitele mellett a kisebb teljesítményű otthoni készülékek merész design-t kaptak.

Ne tévessze meg az “otthoni” kifejezés: ezek az eszközök irodában, orvosi rendelőben vagy recepción ugyanúgy használhatók.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.

Airocide design részlet
Airocide üzemmódok

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

airocide logo white 297 61 - Hogy működik? - Mit tud az Airocide, amit más légtisztítók nem? Hogyan működik, és mi köze a NASA-nak ehhez? Olvassa el rövid összefoglalónkat a témában! - 1

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Hogy működik? - Mit tud az Airocide, amit más légtisztítók nem? Hogyan működik, és mi köze a NASA-nak ehhez? Olvassa el rövid összefoglalónkat a témában! - 2