Légtisztítási technológiák

A 2021-ben legelterjedtebb légtisztítási módok összehasonlítása

Az alábbiakban olyan áttekintés található, ahol a legtöbbet használt levegőtisztító technológiák kerülnek fókuszba. Beszéljenek a tények!

Hepa szűrő

A HEPA filteres légtisztító egy olyan részecskeszűrő, amelynek az a feladata, hogy a levegőből kiszűrje és eltávolítsa az oda nem illő molekulákat. A szűrő pórusmérete azonban meghatározza az eltávolítható összetevőket, melyek 0,3 mikron vagy ennél nagyobb méretűek. Az egészen kicsi szennyeződések vagy kórokozók, mint például vírusok vagy a VOC gázok, azaz illékony szerves vegyületek kiszűrésére nem alkalmas.

Ózon technológia

Az ózongenerátorok eltérő kémiai úton a levegőből állítják elő az ózont. Mivel az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású anyag, képes a levegőben található káros anyagokat ártalmatlanítani és fertőtleníti a levegőt. Előnye, hogy nem csak a levegőt, hanem a tárgyak felületét is sterilizálja, valamint ezen kívül szagtalanít is. Az ózon technológia ugyan vegyszermentes, az árnyoldala azonban az, hogy minimális koncentrációban is káros az egészségre, valamint az eltérő felületeket nemcsak tisztítja, hanem roncsolja is.

UV technológia

Az UV-C fertőtlenítés technológiája vegyszermentes megoldást nyújt a levegőben lévő mikroorganizmusok célzott elpusztítására. Mindez igen jól hangzik, azonban az UV sugárzás káros az egészségre. Különösen veszélyes a szemre és a bőrre. További hátránya, hogy közel valamennyi frekvencián ózon képződéssel jár, így csak akkor alkalmazható, amikor senki nem tartózkodik fizikailag a helyiségben. Emellett 5-10 másodperces kontaktidő és közvetlen sugárzás hatásos a kórokozók ellen.

Elektrosztatikus légmosó

Az elektrosztatikus légmosó egyszerűen és könnyen használható a levegő tisztítására és párásítására. Ezekben a berendezésekben a levegőt egy elektromos téren vezetik keresztül, így a légtisztítás nem szűrők segítségével történik. Egyértelmű hátránya is épp ebből adódik. Méghozzá az, hogy a benne lévő tárcsákat hetente tisztítani, mosni szükséges. A technológia lényege, hogy a sztatikus töltéssel rendelkező anyagokat egymáshoz közelítve rendkívül gyors elektromos töltési áramlás jön létre. További hátránya, hogy a készülék szénszűrővel rendelkezik, amit évente 3-4 alkalommal cserélni szükséges.

Airocide: az optimális választás

Első hallásra talán különösnek tűnhet, de a technológiák pontos műszaki áttekintése és számtalan vizsgálat elvégzése után bátran állíthatjuk: az Airocide kompromisszummentes megoldás. Egyesíti ugyanis a fentiekben bemutatott technológiák előnyeit, ugyanakkor nem tartalmazza egyik hátrányát sem.

Olvassa el, hogyan működik az Airocide berendezés a többi piacon található technológiához képest! Az Airocide magában foglalja azokat az előnyöket, melyek a többi technológiában is megtalálhatók, ugyanakkor megbirkózik az összes olyan problémával, mellyel a konkurens készülékek nem.

Tiszta környezet. Jó közérzet.
Airocide készülékek otthonra.

APS-200

APS-200 PM 2.5

APS-300

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató