HEPA szűrő

HEPA szűrők működése

Ha levegőszűrésről van szó, sokaknak először a HEPA szűrők jutnak eszükbe. Nem véletlen, hiszen ez az egyik legelterjedtebb megoldás a levegőben levő mikroorganizmusok szűrésére és eltávolítására. A HEPA szűrők, fajtától függően képesek számos levegőben található mikroorganizmusok kiszűrésére. Azonban sok esetben nem nyújtanak 100%-os védelmet. Miért?

Az ok könnyen belátható. A HEPA szűrők tipikusan véletlenszerűen elrendezett üveggyapot szálakból állnak, amelyek átmérője 0,5 -2 µm között változik. A szűrők hatékonyságának kulcstényezői a szálak átmérője, a szűrő vastagsága és az átáramló levegő felszíni sebessége. A HEPA szűrőket alkotó szálak közti távolság nagyobb, mint 0,3 µm.

Mivel a levegőben található vírusok, baktériumok, egyéb szennyeződések mérete jóval kisebb, mint a szűrő szálak átmérője, így a legkisebb méretű kórokozók gond nélkül átjuthatnak rajta.

A technológia hátránya, hogy a szűrőt bizonyos időközönként cserélni kell, mivel egy idő után elhasználódik és így romolhat a hatékonysága. Éppen úgy, mint a porszívókban található Hepa szűrők esetében. Nem nehéz belátni, hogy a szűrők cseréje időt igényel és költségekkel terheli a felhasználót.
A HEPA szűrők további hátrányaként említhetjük, hogy működésük a ventilátor miatt hangosabb lehet, mint a többi légtisztító berendezés.

Hogyan működik az Airocide?

  • Az Airocide technológia képes elpusztítani a levegőben megtalálható szerves szennyeződések és kórokozók 100%-át, mérettől függetlenül.
  • Működése halk.
  • Szűrőmentes légtisztítási technológia.
  • Könnyen karbantartható.
  • A berendezés a szabad szemmel nem látható, illetve a HEPA szűrők által sem kiszűrhető szennyeződéseket is eltávolítja.

Tiszta környezet. Jó közérzet.
Airocide készülékek otthonra.

Airocide APS-200

360 000 Ft

Airocide APS-200 PM 2.5

449 000 Ft

Airocide APS-300

399 000 Ft

Airocide APS-1000

999 000 Ft

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató