HEPA szűrők

HEPA szűrők működése

Ha levegőszűrésről van szó, sokaknak először a HEPA szűrők jutnak eszükbe. Nem véletlen, hiszen ez az egyik legrégebbi megoldás a levegőben lévő mikroorganizmusok szűrésére és eltávolítására.

Előnyök

A HEPA szűrők fajtától függően képesek számos levegőben található mikroorganizmus kiszűrésére, így jobb minőségű levegőt és egészségesebb környezetet teremtenek.

Azonban sok esetben nem nyújtanak 100%-os védelmet. Miért?

Hátrányok

Az ok könnyen belátható. A HEPA szűrők random módon/véletlenszerűen elrendezett üveggyapot szálakból állnak, amelyek átmérője 0,5 -2 µm között változik. A szűrők hatékonyságának kulcstényezői: a szálak átmérője, a szűrő vastagsága és az átáramló levegő felszíni sebessége. A HEPA szűrőket alkotó szálak közti távolság nagyobb, mint 0,3 µm.

Mivel a levegőben található vírusok és egyéb szennyeződések mérete jóval kisebb, mint a szűrő szálak átmérője, így ezek a legkisebb méretű kórokozók gond nélkül átjuthatnak rajta.

A technológia további hátránya, hogy a szűrőt bizonyos időközönként cserélni kell, mivel egy idő után elhasználódik, így romolhat a hatékonysága. A szűrőcsere során a kiszűrt szennyeződések visszajutnak a kezelendő légtérbe.

 

Hogyan működik az Airocide?

  • Az Airocide technológia képes elpusztítani a levegőben megtalálható szerves szennyeződések és kórokozók 100%-át mérettől függetlenül.
  • Működése halk.
  • Szűrőmentes légtisztítási technológia.
  • Könnyen karbantartható.
  • A berendezés a szabad szemmel nem látható, illetve a HEPA szűrők által sem kiszűrhető szennyeződéseket is eltávolítja.

Tiszta környezet. Jó közérzet.
Airocide készülékek otthonra.

APS-200

APS-200 PM 2.5

APS-300

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató