airocide urhajo jobbra - NASA és az Airocide - Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni, mint előtte semmilyen technológia sem. Mindez NASA találmányként látta meg a napvilágot. Lássuk a sztorit! - 1

nasa
story

Airocide: Űrtechnológia az Ön nappalijában

Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni, mint előtte semmilyen technológia sem. Mindez NASA találmányként látta meg a napvilágot. Lássuk a sztorit!

airocide urhajo jobbra - NASA és az Airocide - Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni, mint előtte semmilyen technológia sem. Mindez NASA találmányként látta meg a napvilágot. Lássuk a sztorit! - 1

Mi köze az Airocide-nak az űrkertekhez?

Az Airocide története az űrben kezdődött. Amikor emberes Mars-küldetést terveztek a NASA-nál, felmerült a kérdés: hogyan tudják megoldani az űrhajósok táplálását egy ilyen hosszú, több éves úton utánpótlás nélkül? A válasz: élő kertek az űrben.

A megoldás egyszerűnek tűnt, azonban volt egy probléma a növényekkel. Szinte az összes növény, főleg a zöldségek és gyümölcsök etilén gázt bocsátanak ki. Az etilén egy tipikus illékony szerves vegyület (VOC), egy természetben előforduló növényi hormon, amely a növényi részek érésének természetes velejárója. A Földön az etilén gáz természetesen eloszlik, de egy zárt űrhajó vagy űrállomás légterében az etilén gáz koncentrációja jelentősen megnő. Röviden tehát a NASA szembekerült az illó szerves vegyületek (VOC) problémájával.

A megoldást tovább bonyolította, hogy a VOC gázok molekulái túl kicsik ahhoz, hogy bármely finom szűrővel is kiszűrhessük őket. Olyan aprók, hogy még a legfinomabb kórházi Hepa szűrőkön is könnyedén áthatolnak.

3 fontos elvárás, aminek meg kellett felelnie a készüléknek

  • A NASA-nak tehát első körben egy olyan megoldásra volt szüksége, amely tökéletesen megtisztítja a levegőt még az oly parányi dolgoktól is, mint az etiléngáz.
  • Második fontos szempont volt, hogy lehetőleg ez a légtisztító berendezés kevés energiát fogyasszon.
  • Harmadik elvárás, hogy ne legyen karbantartás-igényes és ne termeljen semmilyen káros mellékterméket sem, mint amilyen az ózon.

Űrből landolt megoldás

A NASA elegáns megoldással válaszolt a kihívásra. Megszületett az Airocide, egy olyan légtisztító berendezés, amelyhez hasonló korábban nem létezett, és mindhárom elvárásnak tökéletesen megfelelt.

A találmány hamarosan bekerült a kereskedelmi vérkeringésbe is – az etiléngázt megszüntetni képes technológiák között. Sőt! A 2001 évben történt sajnálatos antrax fenyegetések okán a NASA egyik intézetének a laboratóriumában kimutatták, hogy az Airocide képes még az anthrax spórák 99,9%-os megsemmisítésére is.
A kísérletek eredménye és a további vizsgálatok világossá tették, hogy az Airocide képes bármely szerves vegyület elpusztítására: legyen az vírus, baktérium, spóra, szerves illékony gáz (VOC), vagy micotoxin. Ami bekerül az Airocide reakciókamrájába, az nem képes távozni onnan, hanem teljesen lebomlik, ahogyan áthalad a készülék reakciókamráján.

A technológia elterjed a kereskedelemben

Az 1998 óta kereskedelmi forgalomban lévő technológia azóta sokat fejlődött és bővült.
Élelmiszer csomagoló üzemek, pincészetek, egészségügyi intézmények, élelmiszer láncok kezdték el egyre nagyobb mértékben használni az Airocide technológiáját. Miért?

  • A légtisztító megvédi a termékeket a penésztől, baktériumoktól.
  • Jelentősen megnöveli a termékek, termések eltarthatóságát.
  • Kórházak, klinikák, sürgősségi osztályok, fogászati rendelők, iskolák és napközik is használnak Airocide-ot 2003 óta, hogy korlátozzák a fertőző betegségek levegőben történő terjedését.

Ez az első alkalom, hogy a NASA által fejlesztett technológia rendelkezésére áll az Ön otthonában/rendelőjében/vállalatánál is.

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.

airocide logo white 297 61 - NASA és az Airocide - Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni, mint előtte semmilyen technológia sem. Mindez NASA találmányként látta meg a napvilágot. Lássuk a sztorit! - 3

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - NASA és az Airocide - Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül is képes olyan hatékonyan működni, mint előtte semmilyen technológia sem. Mindez NASA találmányként látta meg a napvilágot. Lássuk a sztorit! - 4