Nasa-sztori

Airocide: Űrtechnológia a Földön

Innovatív légtisztító, mely szűrők használata nélkül fertőtlenít. A NASA találmánya forradalmasította a levegőtisztítást. Lássuk, hogyan történt mindez!

Mi köze az Airocide-nak a világűrhöz?

A története az űrben kezdődött. Amikor a NASA elkezdte tervezni emberek utazását a Marsra, felmerült a kérdés: hogyan tudják biztosítani az űrhajósok élelmezését egy ilyen hosszú, több éves űrutazáson utánpótlás nélkül? A válasz: élő kerteket kell létrehozni az űrben.

A feladat egyszerűnek tűnt, azonban rögtön felmerült egy probléma. Szinte az összes növény, különösen a zöldségek és gyümölcsök etilén gázt bocsátanak ki. Az etilén egy tipikus illékony szerves vegyület (VOC), egy természetben előforduló növényi hormon, amely az érési folyamat természetes velejárója. A Földön az etilén gáz természetesen eloszlik, de egy zárt űrhajó vagy űrállomás légterében az etilén gáz koncentrációja jelentősen megnő, és mérgező hatású. Röviden tehát a NASA szembekerült az illó szerves vegyületek (VOC) problémájával.

A megoldást tovább bonyolította, hogy a VOC gázok molekulái túl kicsik ahhoz, hogy bármely finom szűrővel is kiszűrhessük őket. Olyan aprók, hogy még a legfinomabb kórházi HEPA szűrőkön is könnyedén áthatolnak.

3 fontos elvárást támasztottak a készülékkel szemben

  1. A NASA-nak egy olyan megoldásra volt szüksége, amely tökéletesen megtisztítja a levegőt.
  2. Fontos volt továbbá, hogy a készülék lehetőleg kevés energiát fogyasszon.
  3. Végül fontos volt, hogy ne legyen karbantartás-igényes és ne termeljen ózont vagy egyéb káros mellékterméket.

Űrből landolt megoldás

A NASA elegáns megoldással válaszolt a kihívásra. Megszületett az Airocide, egy olyan légtisztító berendezés, amelyhez hasonló korábban nem létezett, és mindhárom elvárásnak tökéletesen megfelelt.

A találmány hamarosan bekerült a kereskedelmi vérkeringésbe is az etiléngázt megszüntetni képes technológiák között. Sőt, a 2001-es anthrax-támadások során a NASA egyik intézetének a laboratóriumában kimutatták, hogy az Airocide képes az anthrax spórák 99,9%-os megsemmisítésére.
A kísérletek eredménye és a további vizsgálatok világossá tették, hogy az Airocide képes bármely szerves vegyület elpusztítására, legyen az vírus, baktérium, spóra, illékony szerves gáz (VOC) vagy mikotoxin. Ami bekerül az Airocide reakciókamrájába, az nem képes távozni onnan, hanem teljesen lebomlik, ahogyan áthalad a készüléken.

A technológia elterjed a kereskedelemben

Az 1998 óta kereskedelmi forgalomban lévő technológia sokat fejlődött és bővült.
Élelmiszercsomagoló üzemek, pincészetek, egészségügyi intézmények, élelmiszerláncok kezdték el egyre nagyobb mértékben használni az Airocide technológiáját. Miért?

A légtisztító megvédi a termékeket a patogénektől.

Jelentősen megnöveli a termékek, termések eltarthatóságát.

Kórházak, klinikák, sürgősségi osztályok, fogászati rendelők, iskolák és napközik is használnak Airocide-ot 2003 óta, hogy korlátozzák a fertőző betegségek levegőben történő terjedését.

Ez az első alkalom, hogy a NASA által fejlesztett technológia rendelkezésére áll az Ön otthonában, munkahelyén.

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás kis légterű helyiségek igényeire.

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató