borászatoknak

Penészmentes pincék vegyszermentesen

Bár régen jótékonynak tartották a pincék falán lévő nemespenészt, ma már inkább kerülendőnek mondják a szakemberek. A bor fejlődéséhez, éréséhez tiszta, szag mentes levegőre van szükség, hiszen a bor átveheti a körülötte levő levegő szagát. Ezek után nem kérdés, hogy milyen fontos biztosítani a levegő tisztaságát.

Airocide design részlet

Miért ajánljuk az Airocide alkalmazását a borászatokban?

  • A hordós érlelőtérben a penészesedés gátlására jelent teljesen kemikáliamentes megoldást. Mivel a rendszer állandóan fertőtleníti a pince légterének levegőjét, ezáltal gátolja a penészek légi úton történő terjedését, mindezt kemikáliák használata nélkül.
  • Gátolja a hordó akonák környékén előforduló penészesedést. Csökkenthető a pince és a hordók tisztításával eltöltött munkaórák száma.
  • Megakadályozza a levegőben is jelenlévő és potenciális fertőzést jelentő mikroorganizmusok spóráinak terjedését.
Airocide design részlet
  • Az érlelőterekben a magasabb páratartalom (akár 75% relatív nedvességtartalom) mellett is penészmentesen tartja a falakat, úgy hogy közben csökkenti a párolgási veszteséget is. Ezáltal a kellő páratartalom mellett – tehát kevesebb párolgási veszteséggel, ugyanakkor a penészesedés jelensége nélkül érlelhetünk bort a hordós érlelőben.
  • Segít tisztán és abszolút semlegesen tartani mind az érlelő, mind az erjesztő terek levegőjét. Minden borász tudja, hogy a bor illata csak akkor valóban tiszta, ha az érlelő levegője is az.
  • Erjesztő terekben csökkenti a keresztfertőzéseket (erjesztések) és a nem kívánt vadélesztők spóráinak terjedését. A tiszta erjedéshez hozzátartozik a szelektált tulajdonságokkal rendelkező élesztőflóra minél hatékonyabb és tisztább működése.
  • Bizonyítottan megakadályozza és jelentősen visszaveti a levegőben található illó szerves vegyületek köztük a TBA és TCA prekurzorainak terjedését.
  • A fotokatalitikus oxidáció segítségével megszabadulhatunk a levegőben található rendkívül illékony haloanizoloktól, amelyek könnyen szennyezhetik a bort annak rövid idejű levegőnek való kitételével. (Ilyenek lehetnek a zúzás-bogyózás; a nyitott erjesztőkádakban történő erjesztés, átfejtések, csömöszölés és a hordós érlelés).

Védje Ön is a pince légterét és a pincedolgozók egészségét a nem kívánatos kórokozókkal szemben!

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató