nagykereskedelmi növénytároló

hűtőház, atlanta

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation)

Romlandó áruk megóvásának technológiája

 Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés egy olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az Airocide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy atlantai nagykereskedelmi növénytároló hűtőkamrában készült abból a célból, hogy bizonyítást nyerjen hogy az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés használatával csökkenteni lehet a levegőben előforduló penészgombák és baktériumok mennyiségét. A kísérlet során alkalmazott Airocide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 92%-al, a baktériumok mennyisége 58%-al csökkent.

A körülmények

A hűtőkamra egy 482m³ befogadó terű paradicsomtároló volt, amely három részre volt osztva, egymástól flexibilis műanyag fallal elválasztva. A központi nagyobb tárolóban vágott virágok voltak vödrökben, míg a másik két szekcióban zöldáru volt betárolva, valamint a szállításra kész becsomagolt frissáru. Az átlaghőmérséklet a hűtőkamrában a teszt ideje alatt 7 °C volt.

A protokoll

A teszt periódus 2 egymást követő napon történő mintavételezésből állt. A kontroll adatok méréséhez az Airocide berendezés alkalmazása nélküli levegőminták szolgáltatták az adatokat, amelyeket összehasonlítottak a berendezés 24 órás működése után a levegőből vett minták adataival. 2 db ACS -100 Airocide egység működött a tesztidőszak alatt. a hűtőkamrában. Minden levegőmintát megvizsgáltak penészgombára és baktérium tartalomra. Mintákat mind a hűtő légteréből, mind a raktárhelyiség légteréből is vettek.

Eredmények

A kísérlet során alkalmazott AiroCide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 92%-al, a baktériumok mennyisége 58%-al csökkent. Az eredmény különösen úgy szignifikáns, ha megfigyeljük, hogy a hűtőkamrán kívüli térből vett levegőmintákban a penészgombák mennyisége 43%-al, a baktériumok mennyisége pedig 342%-al nőtt légköbméterenként a vizsgált időszakban.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató