nagykereskedelmi növénytároló

hűtőház, atlanta

AiroCide PPTTM Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy atlantai nagykereskedelmi növénytároló hűtőkamrában készült abból a célból, hogy bizonyítást nyerjen hogy az AiroCide PPT berendezés használatával csökkenteni lehet a levegőben előforduló penészgombák és baktériumok mennyiségét. A kísérlet során alkalmazott AiroCide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 92%-al, a baktériumok mennyisége 58%-al csökkent.

A körülmények

A hűtőkamra egy 482m3 befogadó terű paradicsomtároló volt, amely három részre volt osztva, egymástól felxibilis műanyag fallal elválasztva. A központi nagyobb tárolóban vágott virágok voltak vödrökben, míg a másik két szekció-ban zöldáru volt betárolva valamint a szállításra kész becsomagolt frissáru. Az átlaghőmérséklet a hűtőkamrában a teszt ideje alatt 7 °C volt.

A protokol

A teszt periódus 2 egymást követő napon történő mintavételezésből állt. A kontrol adatok méréséhez az AiroCide berendezés alkalmazása nélküli levegőminták szolgáltatták az adatokat, amelyeket összehasonlítottak a berendezés 24 órás működése után a levegőből vett minták adataival. 2 db ACS -100 Airocide egység működött a teszt időszak alatt. a hűtőkamrában. Minden levegőmintát megvizsgáltak penészgombára és baktérium tartalomra. Mintákat mind a hűtő légteréből, mind a raktárhelyiség légteréből is vettek.

Eredmények

A kísérlet során alkalmazott AiroCide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 92%-al, a baktériumok mennyisége 58%-al csökkent. Az eredmény különösen úgy szignifikáns ha megfigyeljük hogy a hűtőkamrán kívüli térből vett levegőmintákban a penészgombák mennyisége 43%-al, a baktériumok mennyisége pedig 342%-al nőtt légköbméterenként a vizsgált időszakban.