növénytároló hűtőház, miami

AiroCide PPTTM Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy vezető floridai vágott virág nagykereskedelmi hűtőkamrában készült az Equiflor Corporation cég telephelyén Miamiban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az AiroCide PPT berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények szerint a levegőben található penészgombák mennyisége már 48 órás üzemeltetést követően 78,5% -os csökkenést mutat.

A protokol

Mindkét hűtőkamra nagysága ahol a kísérlet folyt 2679m3 volt. Mindkét hűtőkamrában 2 db ACS-100 egység lett installálva. A fenti adatokból látható, hogy az adott lég-köbméter az installált berendezések teljesítményének a duplája. A teszt 2004 Novemberében zajlott 48 órán át. Mindkét berendezés nélküli helyiségből vett mintát (kont-rol) hasonlították össze az AiroCide berendezés 48 órás működtetését követően vett mintákkal. Összehasonlítás-képpen mintavételezés a hűtőkamrán kívül a fogadó térben is történt. A mintavételezés egy réses levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén. A mintákat az Aerotech Laboratoires Phoenix AZ oltotta le burgonya dextróz agar táptalajra. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköb-méterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 79,9%-os és 75,1%-os, vagy átlagosan 78,5%-os csökkenését, 48 óra elteltével. Ez a drámai csökkenés kifejezetten szignifikáns, pláne ha végiggondoljuk, hogy az installált berendezések ajánlott teljesítményének a duplája volta az adott légtér.