növénytároló hűtőház, miami

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation)

Romlandó áruk megóvásának technológiája

 Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés egy olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az Airocide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy vezető floridai vágott virág nagykereskedelmi hűtőkamrában készült az Equiflor Corporation cég telephelyén Miamiban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények szerint a levegőben található penészgombák mennyisége már 48 órás üzemeltetést követően 78,5% -os csökkenést mutat.

A protokoll

Mindkét hűtőkamra nagysága ahol a kísérlet folyt 2679 m³ volt. Mindkét hűtőkamrában 2 db ACS-100 egység lett installálva. A fenti adatokból látható, hogy az adott légköbméter az installált berendezések teljesítményének a duplája. A teszt 2004 Novemberében zajlott 48 órán át. Mindkét berendezés nélküli helyiségből vett mintát (kontroll) hasonlították össze az Airocide berendezés 48 órás működtetését követően vett mintákkal. Összehasonlításképpen mintavételezés a hűtőkamrán kívül a fogadó térben is történt. A mintavételezés egy réses levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén. A mintákat az Aerotech Laboratoires Phoenix AZ oltotta le burgonya dextróz agar táptalajra. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 79,9%-os és 75,1%-os, csökkenését, amely átlagosan 78,5%-os csökkenését jelent, 48 óra elteltével. Ez a drámai csökkenés kifejezetten szignifikáns, pláne ha végiggondoljuk, hogy az installált berendezések ajánlott teljesítményének a duplája volt az adott légtér.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató