paradicsom csomagoló üzem

Esettanulmány

Romlandó áruk megóvásának technológiája az Airocide használatával

Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés egy olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eliminálására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az Airocide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy floridai paradicsom érlelő/hűtő és csomagoló üzemben történt (Riverview, FL) abból a célból, hogy kimutassák a levegőben található penészgombák és baktériumok mennyiségének csökkenését. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 90,5%-al csökken, a berendezés 72 órás működtetése után.

A protokoll

Az érlelő hűtő terem (R2), ahol az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation)PPT elhelyezésre került kb. 807 légköbméteres volt. A teszt periódus, 2005 februárjában 4 napig zajlott. Ez alatt négyszer mintázták a levegőt. Ezt követően kontroll levegőmintát vettek egy berendezés nélküli tárolóból 2005. 07. 02-án. A mintavétel után a helyiségbe telepített berendezést bekapcsolták és 24; 48; valamint 72 óra után újból mintát vettek a levegőből. Összehasonlításképpen a csomagoló és a főtároló helyiségekből is mintát vettek. A mintavétel egy hasított levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15×100mm műanyag Petri csészén. Minden mintát burgonya dextróz agar lemezre oltották, az arizonai Phoenix-i Aerotech Laboratories-ben. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre.

Eredmények

A táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 90%-os csökkenését a hűtőszobában a berendezés 72 órás működtetése után. Ez teljesen szignifikáns eredmény különösen a főtárolóban mért értékekhez képest ahol a penész spórák száma minimálisan még emelkedett is…

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató