vágott virág hűtő

AiroCide PPTTM Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegő fertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy madridi vágott virág nagykereskedelmi (Arteflor) tároló és hűtőkamrában készült Spanyolországban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az AiroCide PPT berendezés 11 napos folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 99,99%-al csökkent az üzletben, és 100%-al hűtőkamrában.

A protokol

Az üzlet és a virágokat frissen tartó hűtőkamra nagysága 180m3 illetve 6m3 volt. A teszt 2005 áprilisában 11 napon át tartott.bA berendezés nélküli helyiségekből vett mintát (konrol) hasonlították össze az AiroCide berendezés 11 napos működtetését követően vett mintával mind az üzlet mind a hűtőkamra esetében. A két mintát azonos napszakban a tároló azonos helyéről vették, mind a két esetben. A levegőmintákat egy Aerotech6 mintázóval 4 x 90 mm műanyag Petri csészén vették. Minden mintát Sabouraud Chloramphenicol Agar lemezen oltottak, a madridi Centro Analitico Pozuelo laboratóriumban, és az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemez 0,5L/sec levegőáramnak volt kitéve összesen 1000L mennyiségben.

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 99,99%-os csökkenését az üzletben, és a 100%-os csökkenést a hűtőkamrában a berendezés 11 napos működtetése után.