vágott virág hűtő

AiroCide PCO (Photocatalytic Oxidation)

Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés egy olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az Airocide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

 Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegő fertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy madridi vágott virág nagykereskedelmi (Arteflor) tároló és hűtőkamrában készült Spanyolországban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés 11 napos folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 99,99%-al csökkent az üzletben, és 100%-al hűtőkamrában.

A protokoll

Az üzlet és a virágokat frissen tartó hűtőkamra nagysága 180m³ illetve 6m³ volt. A teszt 2005 áprilisában 11 napon át tartott. A berendezés nélküli helyiségekből vett mintát (konroll) hasonlították össze az Airocide berendezés 11 napos működtetését követően vett mintával mind az üzlet mind a hűtőkamra esetében. A két mintát azonos napszakban, a tároló azonos helyéről vették, mind a két esetben. A levegőmintákat egy Aerotech6 mintázóval 4 x 90 mm műanyag Petri csészén vették. Minden mintát Sabouraud Chloramphenicol Agar lemezen oltottak, a madridi Centro Analitico Pozuelo laboratóriumban, és az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemez 0,5L/sec levegőáramnak volt kitéve összesen 1000L mennyiségben.

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 99,99%-os csökkenését az üzletben, és a 100%-os csökkenést a hűtőkamrában a berendezés 11 napos működtetése után.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató