vágott virág tároló

AiroCide PPTTM Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az AiroCide PPTTM berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző AiroCide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az AiroCide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben. (Az AiroCide szerepel az FDA II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.)

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az AiroCide PPT levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy floridai vágott virág nagyke-reskedelmi hűtőkamrában készült az Esmeralda Farms cég telephelyén Miamiban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az AiroCide PPT berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található patogének mennyisége már 24 órás üzemeltetést követően is szignifikánsan csökkent. A levegőben található penészgombák mennyiségének átlagos csökkenése 95,45% a 72 órás üzemperiódus után, míg a baktárium szennyezettség a levegőben az idő alatt 73,18%-os csökkenést mutatott.

A protokol

A hűtőkamra nagysága ahol a kísérlet folyt 4205m3 volt. A teszt 2004 novemberében 4 napon át tartott. A berendezés nélküli helyiségből vett mintát (kontrol) hasonlították össze az AiroCide berendezés 24; 48; 72 órás működtetését követően vett mintákkal. Összehasonlításképpen mintavételezés a hűtőkamrán kívül a rakodó térben is történt. A mintavételezés egy réses levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén. A mintákat az Aerotech Laboratoires Phoenix , AZ oltotta le. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköb-méterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 90,83%-os és 99,35%-os, vagy átlagosan 95,45%-os csökkenését, 72 óra elteltével. Már 24 óra elteltével szignifikáns eltérés volt tapasztalható.

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található baktériumok mennyiségének 60%-os és 79,83%-os, vagy átlagosan 73,18,%-os csökkenését, 72 óra elteltével. Már 24 óra elteltével szignifikáns eltérés volt tapasztalható.