Zöldség és gyümölcs

tároláshoz

Hosszan tartó, friss és polcálló gyümölcsök

Airocide design részlet

A frissen betakarított zöldség és gyümölcs áru számára fontossá válik az úgynevezett polcállóság vagy pultállóság kérdése. Ez annyit jelent, hogy ha a tárolási kondíciók az adott termék számára megfelelőek, akkor tovább marad tetszetős, eladható állapotban.

E kondíciók közül a négy legfontosabb: a tárolási hőmérséklet, a páratartalom, a kezelés (fizikai bánásmód) és az etiléngáz koncentrációja. Az első két tényezőt a terménytároló megtervezésekor már előre kalkulálják, míg a harmadik tényezőre az üzemeltetés során kell gondot fordítani.
A negyedik tényező – az etiléngáz-koncentrációjának minimális szinten tartásában segíthet az Airocide, hiszen alapvetően a NASA a nemzetközi űrállomás levegőjének etiléngáz-mentesen tartására fejlesztette ki a berendezést.

Airocide design részlet

Mi az etiléngáz és miért fontos a zöldségtermesztésben?

Az etiléngáz a növények által termelt érlelést elősegítő ágens. A betakarítás után azonban az etilén a termény legfőbb ellensége. A levegőben 1ppm koncentrációjú etiléngáz is képes felgyorsítani az érési folyamatot. A termések a szedés után is tovább termelik a „halálos” etiléngázt. Az etiléngáz eltávolítása nélkül a termények eltarthatósága pár napra csökken.

Az Airocide berendezés telepítésével rövid idő alatt minimális szintre csökkenthető a termények korai túléréséért felelős etiléngáz koncentrációja. Érdemes kipróbálni!

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.