húsüzemeknek

Az élelmiszerbiztonság szolgálatában

Airocide design részlet

A húsüzemeknek magas fokú élelmiszerbiztonsági előírásokkal kell szembenéznie. A levegő tisztaságának biztosítása alapvető elvárás. Az Airocide légtisztító berendezés jó megoldás, ha a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók vegyszermentes elpusztítása a cél.

A húsok eltarthatóságát alapvetően meghatározza a teljes számolható élő baktérium szám (TVC). Az Airocide által alkalmazott 254 nm hullámhosszúságú UV-C fényt kibocsátó izzók és a speciális anatáz fázisú TiO2 felület által katalizált reakció során képződő erőteljes oxidáló hatású hidroxil szabadgyökök termelése tökéletes baktérium eltávolító hatással rendelkezik. A baktériumok hasadással szaporodnak, rendkívüli gyorsasággal. (Optimális körülmények között 20 percenként megduplázódhat a számuk, ami azt jelenti, hogy egyetlen baktérium utódainak a száma kevesebb, mint 7 óra alatt meghaladhatja az egymilliót! [FAO]) A hús tárolását és feldolgozását alacsony hőmérsékleten végzik pontosan a fenti folyamat lassítása érdekében. Azonban néhány olyan baktérium, ami a húskészítményeket is károsítja, relatíve alacsony hőmérsékleten is képes tovább élni és szaporodni.

Airocide design részlet

Egyes mezofil baktériumok 10-45C° között, egyes kriofil baktériumok 0-28C° között, míg más pszichrotróp baktériumok 7-45C° között is képesek szaporodni.

A fentiek alapján az Airocide által kínált lehetőség könnyen növelheti a húsfeldolgozó- és csomagolóüzemek élelmiszerbiztonsági követelményeknek való megfelelését.

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.