hűtőházaknak

Magasabb termékminőség kórokozók nélkül

A zöldség- és gyümölcsáruk a betakarítás után, valamint a további áruforgalom teljes szakaszában élettevékenységet végeznek. Ezért tárolási, raktározási körülményeik jelentősen eltérnek az egyéb élelmiszerekétől.

Airocide design részlet

Milyen körülményeket kell biztosítani a tárolásnál?

A tárolásnál, raktározásnál az érési folyamatokat lassító körülményeket kell biztosítani. Biológiai aktivitásuk alacsony hőmérsékleten minden esetben lelassul, ezért a minőség megőrzésének alapvető módszere a hűtés.

Hűtéssel csökkenthető a légzés, a párolgás és tömegvesztés, a száradás, a romlási folyamatok bekövetkezése. Ha azonban az adott termény igényeinek megfelelő hőmérséklet mellett az ajánlott relatív páratartalmat is biztosítjuk, kedvezhetünk egyes penészfajok (Cladosporium, Penicillium species, Fusarium, Aspergillus Niger, stb.) fennmaradásának és további szaporodásának is.

Airocide design részlet

Az Airocide berendezés telepítésével a hűtőházak terményminőséget megőrző hatása tovább növelhető. A magas relatív páratartalmú levegőben a rendszer által alkalmazott fotokatalitikus oxidáció nagyon nagy hatásfokkal képes működni. Így lehet kiegészíteni valamint növelni a hűtőház terményminőséget megőrző kapacitását a korábban felsorolt penészfajok szaporodásának gátlásával.

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.