borászatoknak

Penészmentes pincék vegyszermentesen

Bár régen jótékonynak tartották a pincék falán lévő nemespenészt, ma már inkább kerülendőnek mondják a szakemberek. A bor fejlődéséhez, éréséhez tiszta, szag mentes levegőre van szükség, hiszen a bor átveheti a körülötte levő levegő szagát. Ezek után nem kérdés, hogy milyen fontos biztosítani a levegő tisztaságát.

Airocide design részlet

Miért ajánljuk az Airocide alkalmazását a borászatokban?

  • A hordós érlelőtérben a penészesedés gátlására jelent teljesen kemikáliamentes megoldást. Mivel a rendszer állandóan fertőtleníti a pince légterének levegőjét, ezáltal gátolja a penészek légi úton történő terjedését, mindezt kemikáliák használata nélkül.
  • Gátolja a hordó akonák környékén előforduló penészesedést. Csökkenthető a pince és a hordók tisztításával eltöltött munkaórák száma.
  • Megakadályozza a levegőben is jelenlévő és potenciális fertőzést jelentő mikroorganizmusok spóráinak terjedését.
Airocide design részlet
  • Az érlelőterekben a magasabb páratartalom (akár 75% relatív nedvességtartalom) mellett is penészmentesen tartja a falakat, úgy hogy közben csökkenti a párolgási veszteséget is. Ezáltal a kellő páratartalom mellett – tehát kevesebb párolgási veszteséggel, ugyanakkor a penészesedés jelensége nélkül érlelhetünk bort a hordós érlelőben.
  • Segít tisztán és abszolút semlegesen tartani mind az érlelő, mind az erjesztő terek levegőjét. Minden borász tudja, hogy a bor illata csak akkor valóban tiszta, ha az érlelő levegője is az.
  • Erjesztő terekben csökkenti a keresztfertőzéseket (erjesztések) és a nem kívánt vadélesztők spóráinak terjedését. A tiszta erjedéshez hozzátartozik a szelektált tulajdonságokkal rendelkező élesztőflóra minél hatékonyabb és tisztább működése.
  • Bizonyítottan megakadályozza és jelentősen visszaveti a levegőben található illó szerves vegyületek köztük a TBA és TCA prekurzorainak terjedését.
  • A fotokatalitikus oxidáció segítségével megszabadulhatunk a levegőben található rendkívül illékony haloanizoloktól, amelyek könnyen szennyezhetik a bort annak rövid idejű levegőnek való kitételével. (Ilyenek lehetnek a zúzás-bogyózás; a nyitott erjesztőkádakban történő erjesztés, átfejtések, csömöszölés és a hordós érlelés).

Védje Ön is a pince légterét és a pincedolgozók egészségét a nem kívánatos kórokozókkal szemben!

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.

airocide logo white 297 61 - Egy sikeres megoldás a borászatok légterének és falainak penészmentesen tartására - Vegyszermentes megoldás a pincék penészesedése ellen. Az Airocide légtisztító tisztít, fertőtlenít. Megakadályozza a penész levegőben történő terjedését. - 1

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Egy sikeres megoldás a borászatok légterének és falainak penészmentesen tartására - Vegyszermentes megoldás a pincék penészesedése ellen. Az Airocide légtisztító tisztít, fertőtlenít. Megakadályozza a penész levegőben történő terjedését. - 2