nagykereskedelmi növénytároló hűtőház

Esettanulmány: Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú allergének (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban, illetve egészségügyi intézményekben.

Az Airocide szerepel az FDA (Food and Drug Administration (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala)) II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.

Az alábbiakban egy a penészgomba koncentrációt vizsgáló tanulmányt olvashat.

 

 

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy nagykereskedelmi növénytároló hűtőházban készült. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben talál-ható penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények szerint a levegőben található penészgombák mennyisége 41-100%-os csökkenést mutat a termény tároló hűtőház légterében. A virágok tárolására szolgáló hűtőkamrában a levegőben található penészgombák mennyisége 44-100%-os csökkenést mutat.

A körülmények

A teszt helyszínéül szolgáló hűtőház egy 10 éves létesítmény. A létesítmény hátsó részében található a nyitott terménytároló hűtőkamra, amely 136 m3 befogadóképességű. A teszt ideje alatt a hőmérséklet 4 C° volt. A teszt első napján a tároló dupla szállítmányt fogadott, aminek az eredménye az volt hogy a teljesen teli hűtőkamrán kívül sok raklapnyi és doboz termék maradt a hűtőn kívül. A hűtőkamra ajtaja a normál üzem idején a teljes üzemidő 50%-ban nyitva van. (természetesen ezek a bejáratok flexibilis műanyag térelválasztóval vannak ellátva amely részben korlátozza a levegő mozgását de engedi a berendezések és a személyek áthaladását.) Reggel 6 óra és dél-után 7 óra között két alkalmazott dolgozott a hűtőben az ezen kívüli időszakban az ajtók zárva voltak. A virágok tárolására szolgáló hűtőkamra a létesítmény elején található, amely 28 m3 befogadóterű. A teszt alatti hőmérséklet itt 3 °C volt. A teszt ideje alatt nagy forgalom volt a rózsából, és a bemutatótér és a kis tároló helyiség teljesen tele volt áruval.

A protokoll

A méréseket két teljesen átlagos munkanapon végezték. Az első napon 2003 09.17.-én négy levegő mintavételezés történt a termény tároló térben és négy levegő mintavételezés a virág tároló/hűtőtérből az Airocide berendezés installálása előtt. Ezek a minták adják a kontroll eredményeket. A második napon a megfelelő 2 × 4 levegő mintavételezés történt miután mind a két hűtőkamrába fel-szereltek és 24 órán át működtettek egy Airocide berendezést. A levegőmintákat egy réses levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 × 100 mm műanyag Petri csészén az IAQA (Indoor Air Quality Association) és a National Industrial Hygienists Association által felállított procedúra és protokoll szerint. Minden mintát leoltottak egy burgonya dextróz agar lemezen. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgomba fajok szignifikáns csökkenését a 24 órás kezelést követően. A csökkenés mértéke 41% és 100% között volt a termény hűtőben és a virág tároló/hűtőben 44% és 100%-os között változott a csökkenés mértéke.

nagyker novenytarolo huto tabla02 - Nagykereskedelmi Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 1

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

airocide logo white 297 61 - Nagykereskedelmi Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 2

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Nagykereskedelmi Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 3