british columbiai

növénytároló hűtőház

Esettanulmány: Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú allergének (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban, illetve egészségügyi intézményekben.

Az Airocide szerepel az FDA (Food and Drug Administration (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala)) II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.

Az alábbiakban egy Airocide teszt tanulmányt olvashat, ami egy british columbiai hűtőkamrában zajló kísérlet adatait foglalja össze.

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy british colimbiai nagykereskedelmi hűtőkamrában készült abból a célból, hogy bizonyítást nyerjen hogy az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés használatával csökkenteni lehet a levegőben előforduló penészgombák és baktériumok mennyiségét. A hűtőkamrából származó levegőminták adatai voltak összehasonlítva a raktár azon részéből vett levegőmintákkal, ahol nem működtettek levegőfertőtlenítő berendezést. A kísérlet során alkalmazott Airocide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 6%-al, a baktériumok mennyisége 26%-al csökkent, mialatt a hűtőkamrán kívüli légtérben 172%-os növekedést lehetett kimutatni a penészgombák esetében, ugyanakkor a baktériumok mennyiség nem változott jelentős mértékben.

A körülmények

A kísérlet egy gyorsan romló terményeket raktározó hűtőkamrával is felszerelt minősített nagykereskedelmi raktár-helyiségben zajlott. A hűtőkamra egy 449m³ befogadó terű paradicsomtároló volt, amely a nagy raktárhelyiség egyik sarkának két flexibilis műanyag fallal leválasztott része volt. A falak egymáshoz illesztése erősített ragasztószalaggal történt, az ajtó csak műanyag térelválasztó flexibilis szalagok segítségével volt megoldva, tehát a kamra nem volt teljesen jó zárású. A kamra hűtéséről csak egyetlen evaporációs hűtőegység gondoskodott, amely kevesebb légmozgást idézett elő mint általában az ilyen kamrákban szokott lenni. Az átlaghőmérséklet a nagy raktárépületben a teszt ideje alatt 7 °C volt. A hűtőkamrán kívül, az ajtó közvetlen közelében volt a csomagoló részleg, ahol a paradicsomot méret szerint osztályozták, tisztították és csomagolták. A teszthez használt hűtőkamrában frissen érkezett szállítmányt (amely még esetlegesen földel szennyezett volt) és a készre csomagolt árut egymás mellett tárolták.

A protokoll

A teszt periódus 2 egymást követő napon történő mintavételezésből állt. A kontroll adatok méréséhez az Airocide berendezés alkalmazása nélküli levegőminták szolgáltatták az adatokat, amelyeket összehasonlítottak a berendezés 24 órás működése után a levegőből vett minták adataival. Minden levegőmintát megvizsgáltak penészgombára és baktérium tartalomra. Mintákat mind a hűtő légteréből, mind a raktárhelyiség légteréből is vettek.

Eredmények

A táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 6%-os és a baktériumok 26%-os csökkenését a hűtőkamra légterében.

novenyhuto04 tabla 04 - Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 1

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

airocide logo white 297 61 - Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 2

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Növénytároló hűtőház - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 3