paradicsom hűtőház

Esettanulmány: Romlandó áruk megóvásának technológiája

 

Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú allergének (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban, illetve egészségügyi intézményekben.

Az Airocide szerepel az FDA (Food and Drug Administration (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala)) II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.

Az alábbiakban egy paradicsomhűtő üzemben készült tanulmányt olvashat.

 

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy nagykereskedelmi paradicsomhűtő és tároló üzemben zajlott. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák és baktériumok mennyisége, a berendezés 48 órás működtetése után már jelentősen csökkenthető. A hűtő légterében a berendezés beüzemelése utáni első 24 óra elteltével a penészgombák mennyisége 54%-al, 48 óra után 62%-al csökkent. A levegőben található baktériumok mennyisége az első 24 óra után 75%-al majd 48 óra után 100%-al csökkent.

A körülmények

A tanulmány során vizsgált paradicsomhűtő 552m³ befogadóterű volt. A hűtő hőmérséklete a teszt során 13 °C volt az 1. és 2. napon majd 9 °C a 3. napon. A relatív páratartalom 60 – 70% volt a teszt periódus ideje alatt. A raktár telítettsége a teszt során 60%-os volt az 1. napon, 40%-os volt a 2. napon, és 90%-os volt a 3. napon. A teszt során a légtér párásító berendezés működött. A hűtő ajtói a nap folyamán nyitva voltak a műanyag térelválasztók használata mellett. A mintavételezések során nem volt megszakítás.

A protokoll

A tanulmány elkészültéhez szükséges mintavételezések alatt az üzemben a szokásos napi tevékenységek folytak. Az első mintavételezési napon (2003. 12. 03.) két mintát vettek a hűtő légteréből és egy mintát összehasonlításképpen a fő raktár légteréből (a hűtőn kívülről). Ezek a minták az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés beüzemelése előtt lettek begyűjtve. A két hűtőből vett levegő minta átlaga volt a hűtő általános penészgomba és baktérium szennyezettségének a viszonyító száma.
A második napon (2003.12.04.) a fenti 3 mintát úgy gyűjtötték be, hogy a két ACS-100-as berendezés 24 órán át már üzemelt a hűtőben. A harmadik napon (2003.12.05.) a fenti 3 mintát úgy gyűjtötték be, hogy a két ACS-100-as berendezés 48 órán át már üzemelt a hűtőben. A levegőmintákat egy hasított levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 x 100mm műanyag Petri csészén az IAQA (Indoor Air Quality Association) és a National Industrial Hygienists Association által felállított procedúra és protokoll szerint. Minden mintát leoltottak egy burgonya dextróz agar lemezen, valamint egy Rose Bengal Agar táptalajon (baktérium táptalaj). Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredmények CFU egységben voltak számolva légköbméterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtő légterében a berendezés beüzemelése utáni penész-gombák mennyiségét, amely 24 óra után  54%-al, 48 óra után 62%-al csökkent. A levegőben található baktériumok mennyisége az első 24 óra után 75%-al, 48 óra után 100%-al csökkent. Ez teljesen szignifikáns eredmény különösen a hűtőkamrán kívül mért értékekhez képest, ahol a penész spórák száma 59%-al, a baktériumok száma pedig 228%-al emelkedett a 48 órás időszak alatt

paradicsom huto tabla01 - Paradicsomhűtő üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 1

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

airocide logo white 297 61 - Paradicsomhűtő üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 2

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Paradicsomhűtő üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 3