vágott virág tároló

Esettanulmány: Romlandó áruk megóvásának technológiája

Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú allergének (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban, illetve egészségügyi intézményekben.

Az Airocide szerepel az FDA (Food and Drug Administration (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala)) II osztályba sorolt egészségügyi segédeszköz listáján.

Az alábbiakban egy Miamiban készült tanulmány összefoglalását olvashatja.

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy floridai vágott virág nagykereskedelmi hűtőkamrában készült az Esmeralda Farms cég telephelyén Miamiban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található patogének mennyisége már 24 órás üzemeltetést követően is szignifikánsan csökkent. A levegőben található penészgombák mennyiségének átlagos csökkenése 95,45% a 72 órás üzemperiódus után, míg a baktérium-szennyezettség a levegőben az idő alatt 73,18%-os csökkenést mutatott.

A protokoll

A hűtőkamra nagysága ahol a kísérlet folyt 4205m³ volt. A teszt 2004 novemberében 4 napon át tartott. A berendezés nélküli helyiségből vett mintát (kontroll) hasonlították össze az Airocide berendezés 24/48/72 órás működtetését követően vett mintákkal. Összehasonlításképpen mintavételezés a hűtőkamrán kívül a rakodó térben is történt. A mintavételezés egy réses levegő mintavevővel történt (azonos az N6 Anderson mintavevővel) 15 × 100mm műanyag Petri csészén. A mintákat az Aerotech Laboratoires Phoenix (Arizona) oltotta le. Minden agar lemez 28,3L/m levegőáramnak volt kitéve 3 percre. Az eredményeket CFU egységben mérték légköbméterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 90,83%-os és 99,35%-os, vagy átlagosan 95,45%-os csökkenését, 72 óra elteltével. Már 24 óra elteltével szignifikáns eltérés volt tapasztalható.

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található baktériumok mennyiségének 60%-os és 79,83%-os, vagy átlagosan 73,18,%-os csökkenését, 72 óra elteltével. Már 24 óra elteltével szignifikáns eltérés volt tapasztalható.

 

vagott virag 01 tabla01 - Vágott virág tároló (hűtő) üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 1
vagott virag 01 tabla02 - Vágott virág tároló (hűtő) üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 2

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

airocide logo white 297 61 - Vágott virág tároló (hűtő) üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 3

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
Barion card payment mark 2017 - Vágott virág tároló (hűtő) üzem - Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak. - 4