Nagykereskedelmi hűtőház üzem – Hollandia

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) Romlandó áruk megóvásának technológiája
Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés gyakorlatilag a NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a különböző Airocide termékvonal berendezéseinél is alkalmaznak. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben (az Airocide szerepel az FDA II. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz listáján).

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy hollandiai nagykereskedelmi hűtőkamrában készült azért, hogy bizonyítást nyerjen: az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés használatával csökkenteni lehet a levegőben előforduló penészgombák mennyiségét. A hűtőkamrából származó levegőminták adatait a raktár azon részéből vett mintákkal hasonlították össze, ahol nem működött levegőfertőtlenítő berendezés. Három GCS-50 berendezés 72 órás működtetésével a levegőben található penészgombák mennyisége átlagosan 96,8%-al csökkent. Ekkor a berendezéseket lekapcsolták. 48 óra elteltével a légtérben található penészgombák mennyisége 89,5%-os emelkedést mutatott. A fenti eredmények a technológia nagy effektivitását mutatják, tekintve, hogy a teszt helyszínén a légtér induló (kontroll) penészgomba szennyezettsége igen magas volt (>500 CFU/m³).

A körülmények

A tesztelt hűtőtároló helyiség befogadóképessége 648 m³, és romlandó áruk tárolására használják. A hűtőkamrában a hőmérséklet állandóan 4 °C volt. A hőmérséklet szinten tartására a hűtőkamra ajtaja hermetikusan záródik és csak árumozgatáskor nyitják ki. A teszt során a hűtőkamrában citrusféléket tároltak vegyesen, amelyek egy része fertőzött, egy része pedig fertőzésmentes volt friss és régebbi áru).

A protokoll

A teszt méréseit 5 egymást követő napon át végezték. A kontroll méréseket és a teszt utáni (berendezés kikapcsolt állapotában) történt méréseket a berendezés használata előtt és után végezték. Az első mérési napon (2005. 09. 30.) két mintát vettek a hűtőkamrából és egyet a hűtőkamrán kívülről összehasonlításképpen. A második mintát (2005. 10. 03.) azonos módon vették le, miután a helyiségben 3 db GCS-50 berendezés működött 72 órán át. A harmadik mintát az után vették le, miután a berendezéseket 48 órára lekapcsolták. A mintavétel egyszakaszos N6 Andersen levegőmintavevő és Andersen 9×90 mm-es műanyag Sabouraud Cloranfenicol agarral ellátott, gombák kimutatására alkalmas Petricsésze segítségével történt. A mintákat az ügyfél által választott helyi laboratóriumban vizsgáltatták meg. Az eredményeket CFU egységben adták meg légköbméterre vonatkoztatva (CFU: bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni, vagy reprodukálódni).

 

Eredmények

Az alábbi táblázat és a grafikon tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 96,81%-os csökkenését 72 óra elteltével, illetve a penészgombák számának 89,5%-os növekedését a 48 órás üzemen kívüli periódus után. A fenti eredmények a technológia nagy effektivitását mutatják, ugyanis a teszt helyszínén a légtér induló (kontroll) penészgomba szennyezettsége igen magas, a teszt (kezelési) idő viszont meglehetősen rövid volt.

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató