Nagykereskedelmi növénytároló hűtőház

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) Romlandó áruk megóvásának technológiája
Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés egy olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is. A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben (az Airocide szerepel az FDA II. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz listáján).

 

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy nagykereskedelmi növénytároló hűtőházban készült. Az adatok alátámasztják a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények szerint a levegőben található penészgombák mennyisége 41-100%-os csökkenést mutat a terménytároló hűtőház légterében. A virágok tárolására szolgáló hűtőkamrában a levegőben található penészgombák mennyisége 44-100%-os csökkenést mutat.

A körülmények

A teszt helyszínéül szolgáló hűtőház egy tíz éves létesítmény, melynek a hátsó részében található a136 m³ befogadóképességű nyitott terménytároló hűtőkamra. A teszt ideje alatt a hőmérséklet 4 °C volt. A teszt első napján a tároló dupla szállítmányt fogadott, így a teljesen teli hűtőkamrán kívül sok raklapnyi és doboz termék maradt a hűtőn kívül. A hűtőkamra ajtaja a normál üzem idején a teljes üzemidő 50%-ban nyitva van (e bejáratok között flexibilis műanyag térelválasztó van, mely részben korlátozza a levegő mozgását, de engedi a berendezések és a személyzet mozgását). Reggel 6 óra és délután 7 óra között két alkalmazott dolgozott a hűtőben. Ezt leszámítva az ajtók mindig zárva voltak. A virágok tárolására szolgáló 28 m³ befogadóterű hűtőkamra a létesítmény elején található. A teszt alatt az itteni hőmérséklet 3 °C volt. A teszt ideje alatt nagy forgalom volt a rózsából, a bemutatótér és a kis tároló helyiség pedig teljesen tele volt áruval.

A protokoll

A méréseket két teljesen átlagos munkanapon végezték. Az első napon (2003. 09.17.) négy mintavétel történt a terménytárolóban és négy mintavétel a virág tároló/hűtőtérből az Airocide berendezés beszerelése előtt. Ezek a minták adják a kontroll eredményeket. A második napon a 2×4 levegő mintavételezés történt, miután mindkét hűtőkamrába fel-szereltek és 24 órán át működtettek egy Airocide berendezést. A levegőmintákat egyszakaszos Anderson N6 levegőmintavevő készülékkel és 15×100 mm műanyag Petri csészével vették le az IAQA (Indoor Air Quality Association) és a National Industrial Hygienists Association által felállított procedúra és protokoll szerint. Minden mintát leoltottak egy burgonya dextróz agar lemezen. Minden agar lemezt 28,3L/m levegőáramnak tettek ki 3 percre. Az eredményeket CFU egységben számolták légköbméterre vonatkoztatva. (CFU = bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni, vagy reprodukálódni).

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgomba fajok jelentős csökkenését a 24 órás kezelést követően. A csökkenés mértéke 41% és 100% között volt a termény hűtőben és a virág tároló/hűtőben 44% és 100%-os között változott a csökkenés mértéke.

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató