British Columbiai

növénytároló hűtőház

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) Romlandó áruk megóvásának technológiája
Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben (az Airocide szerepel az FDA II. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz listáján).

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy british columbiai nagykereskedelmi hűtőkamrában készült azért, hogy bizonyítást nyerjen: az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés használatával csökkenteni lehet a levegőben előforduló penészgombák és baktériumok mennyiségét. A hűtőkamrából származó levegőminták adatait a raktár azon részéből vett mintákkal hasonlították össze, ahol nem működött levegőfertőtlenítő berendezés. A kísérlet során alkalmazott Airocide berendezés 24 órás működtetésével a hűtőkamra légterében a levegőben található penészgombák mennyisége 6%-al, a baktériumok mennyisége 26%-al csökkent. A hűtőkamrán kívüli légtérben 172%-os növekedést lehetett kimutatni a penészgombák esetében, ugyanakkor a baktériumok mennyiség nem változott jelentős mértékben.

A körülmények

A kísérlet egy gyorsan romló terményeket raktározó hűtőkamrával is felszerelt minősített nagykereskedelmi raktárban zajlott. A hűtőkamra egy 449 m³ befogadóterű paradicsomtároló volt, amely a nagy raktárhelyiség egyik sarkának két flexibilis műanyag fallal leválasztott része volt. A falak egymáshoz illesztése erősített ragasztószalaggal történt, az ajtó csak műanyag térelválasztó flexibilis szalagok segítségével volt megoldva, tehát a kamra nem volt teljesen jó zárású. A kamra hűtéséről csak egyetlen evaporációs hűtőegység gondoskodott, amely kevesebb légmozgást idézett elő, mint általában az ilyen kamrákban szokott lenni. Az átlaghőmérséklet a nagy raktárépületben a teszt ideje alatt 7 °C volt. A csomagoló részleg a hűtőkamrán kívül az ajtó közvetlen közelében volt, ahol a paradicsomot méret szerint osztályozták, tisztították és csomagolták. A teszthez használt hűtőkamrában a frissen érkezett, néha még földtől piszkos szállítmányt és a készre csomagolt árut egymás mellett tárolták.

A protokoll

A teszt periódus 2 egymást követő napon történő mintavételezésből állt. A kontroll adatok méréséhez az Airocide berendezés alkalmazása nélküli levegőminták szolgáltatták az adatokat, amelyeket összehasonlítottak a berendezés 24 órás működése után a levegőből vett minták adataival. Minden levegőmintát megvizsgáltak penészgombára és baktérium tartalomra. Mintákat mind a hűtő légteréből, mind a raktárhelyiség légteréből is vettek.

Eredmények

A táblázat tartalmazza a hűtőkamra levegőjében található penészgombák mennyiségének 6%-os és a baktériumok 26%-os csökkenését.

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató