Paradicsom csomagoló üzem

Esettanulmány

Romlandó áruk megóvásának technológiája az Airocide használatával

Az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) légtisztító berendezés olyan levegőfertőtlenítési rendszer, amely szűrő nélkül végzi el a levegő tisztítását, a kórokozók eltávolítását, akár ipari méretekben is.

A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eliminálására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben (az Airocide szerepel az FDA II. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz listáján).

Összefoglaló

A klinikai kísérlet az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegőfertőtlenítő rendszer alkalmazásáról egy floridai paradicsom érlelő/hűtő és csomagoló üzemben került elvégzésre (Riverview, FL) abból a célból, hogy kimutassák a levegőben található penészgombák és baktériumok mennyiségének csökkenését. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége 90,5%-al csökken a berendezés 72 órás működtetése után.

A protokoll

Az Airocide PCO-t (Photocatalytic Oxidation) egy 807 légköbméteres érlelő/hűtő teremben (R2) helyezték el. A teszt periódus 2005 februárjában 4 napig zajlott. Ez alatt négyszer vettek mintát a levegőből. Ezt követően 2005. 07. 02-án kontroll levegőmintát vettek egy berendezés nélküli tárolóból. A mintavétel után a helyiségbe telepített berendezést bekapcsolták és 24, 48, valamint 72 óra után újból mintát vettek a levegőből. Összehasonlításképpen a csomagoló és a főtároló helyiségekből is mintát vettek. A levegőmintákat egyszakaszos Andersen N6 levegőmintavevő és 15×100 mm-es műanyag Petri csésze segítségével vették le. Minden mintát burgonya dextróz agar lemezre oltották a phoenixi Aerotech Laboratories-ben. Az eredményeket CFU egységben adták meg légköbméterre vonatkoztatva (CFU: bármely élő szervezet azon egysége, amely képes szaporodni és kolóniát alkotni, vagy reprodukálódni). Minden agar lemezt 28,3L/m levegőáramnak tettek ki 3 percre.

Eredmények

A táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 90%-os csökkenését a hűtőszobában a berendezés 72 órás működtetése után. Ez komoly eredmény különösen a főtárolóban mért értékekhez képest, ahol a penész spórák száma minimálisan még emelkedett is …

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató