Vágott virág tároló- és hűtő üzem

Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) Romlandó áruk megóvásának technológiája
Az Airocide PCO (Photocatalitic Oxidation) eljárás egy NASA által kifejlesztett levegőfertőtlenítési rendszer, amelyet a Airocide termékvonal különböző berendezéseinél is alkalmaznak.
A romlandó termékek minőségének megóvása és élelmiszerbiztonsági célból az Airocide technológiát a levegőben található patogén és nem patogén mikroorganizmusok vegetatív és spóra állapotú (baktériumok, penészek és gombák, vírusok és poratkák) allergének és veszélyes illó szerves vegyületek (VOC) eltávolítására/eliminálására /elpusztítására fejlesztették ki, és széles körben alkalmazzák lakóépületekben, kormányzati, és kereskedelmi ingatlanokban vagy akár az egészségügyi intézményekben (az Airocide szerepel az FDA II. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz listáján).

Összefoglaló

A klinikai tanulmány az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) levegő fertőtlenítő rendszer alkalmazásáról az Arteflor madridi vágott virág nagykereskedelmi tároló és hűtőkamrában készült Spanyolországban. Az adatok alátámasztják azt a feltételezést, hogy a levegőben található penészgombák koncentrációja csökkenthető az Airocide PCO (Photocatalytic Oxidation) berendezés 11 napos folyamatos üzemeltetésével. Az eredmények azt mutatják, hogy a levegőben található penészgombák mennyisége az üzletben 99,99%-al, a hűtőkamrában pedig 100%-al csökkent.

A protokoll

Az üzlet és a virágokat frissen tartó hűtőkamra nagysága 180, illetve 6 m³ volt. A teszt 2005. áprilisában 11 napon át tartott. A berendezés nélküli helyiségekből vett kontroll mintát hasonlították össze az Airocide berendezés 11 napos működtetését követően vett mintával mind az üzlet, mind a hűtőkamra esetében. A két mintát azonos napszakban a tároló azonos helyéről vették mind a két esetben. A levegőmintákat egyszakaszos Andersen N6 levegőmintavevővel 4×90 mm-es műanyag Petri csészén vették. Minden mintát Sabouraud Chloramphenicol Agar lemezen oltottak, a madridi Centro Analitico Pozuelo laboratóriumban, az eredményeket pedig CFU egységben számolták légköbméterre vonatkoztatva. Minden agar lemezt 0,5 L/sec levegőáramnak tettek ki összesen 1000 L mennyiségben.

Eredmények

Az alábbi táblázat tartalmazza a levegőben található penészgombák mennyiségének 99,99%-os csökkenését az üzletben, és 100%-os csökkenést a hűtőkamrában a berendezés 11 napos működtetése után.

Kíváncsi, hogy az ön vállalatánál hogyan segítené az Airocide a levegőminőség javítását?

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató