Zöldség és gyümölcs

tároláshoz

Hosszan tartó, friss és polcálló gyümölcsök

Airocide design részlet

A frissen betakarított zöldség-és gyümölcsáru számára fontos az úgynevezett polcállóság vagy pultállóság kérdése. Ez annyit jelent, hogy ha a tárolási kondíciók az adott termék számára megfelelőek, akkor tovább marad tetszetős, eladható állapotban.

E feltételek közül a négy legfontosabb: a tárolási hőmérséklet, a páratartalom, a kezelés (fizikai bánásmód) és az etiléngáz koncentrációja. Az első két tényezőt a terménytároló megtervezésekor már előre kalkulálják, míg a harmadik tényezőre az üzemeltetés során kell gondot fordítani.
A negyedik tényező – az etiléngáz-koncentrációjának minimális szinten tartásában segíthet az Airocide, hiszen a berendezést a NASA alapvetően a nemzetközi űrállomás levegőjének etiléngáz-mentesen tartására fejlesztette ki.

Airocide design részlet

Mi az etiléngáz és miért fontos a zöldségtermesztésben?

Az etiléngáz a növények által termelt érlelést elősegítő ágens. A betakarítás után azonban az etilén a termény legfőbb ellensége. A levegőben 1 ppm koncentrációjú etiléngáz is képes felgyorsítani az érési folyamatot. A termések a szedés után is tovább termelik a „halálos” etiléngázt. Ennek eltávolítása nélkül a termények eltarthatósága pár napra csökken.

Az Airocide berendezés telepítésével rövid idő alatt minimális szintre csökkenthető a termények korai túléréséért felelős etiléngáz koncentrációja. Érdemes kipróbálni!

Vállalati termékvonal

Légtisztítás a legnagyobb hatékonysággal.

Otthoni termékvonal

Kifinomult kidolgozás, kis légterű helyiségek igényeire.

Kérdése van? Adja meg nevét, telefonszámát és mi visszahívjuk.

Airocide Info

Hogy működik?

Gyakori kérdések
NASA és az Airocide

Rólunk

Légtisztítók összehasonlítása

Otthonra, irodába

Egészséges élethez

Kisbabásoknak

Kisállat kedvelőknek

Allergiában szenvedőknek

Termékválasztó

Vállalatoknak

Rendelőknek

Egészségügyi intézmények

Borászatok

Húsüzemek

Hűtőházak

Zöldség-gyümölcs tárolás

Virágkertészetek

Fitness-termek

Esettanulmányok

Vásárlás

Webshop

Kapcsolat
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató